Hemşire Ve Ebelerin Günü Konserle Kutlandı

Hemşire Ve Ebelerin Günü Konserle Kutlandı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ebeler ve hemşirelerin günü, düzenlenen törenle kutandı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ebeler ve hemşirelerin günü, düzenlenen törenle kutandı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ebelerin Ebeler Günü, hemşirelerin de Hemşireler Haftası düzenlenen programla kutlandı. Mesai arkadaşları ve emekli sağlık çalışanları da ebe ve hemşirelerin en özel günlerini hazırladıkları kliple kutladı. Programda yayınlanan klipteki sağlık çalışanlarının mesajları, ebe ve hemşirelere duygusal anlar yaşattı.

Düzenlenen törende konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, "Hemşire dendiği zaman bizim anladığımız kardeş, bacı, ebe, anne eski Türkçe'de bunların hepsini ifade ediyor. Kısacası bir hastanede olması gereken, hastane diyebilmeniz için iki önemli unsur var, hekimlerin olması lazım bir de hemşirelerin olması. Hemşire olmadan bir sağlık tesisinin işlemesi çalışması ve tedavinin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Esasen özel günlerin hep bir anlamı var, bazen hayatın akışında unuttuğumuz arkadaşlarımızı ve dertlerini, sorunlarını öğrenebilmek için yapılan anlamlı günler. Aslında hemşirelik veya Hemşireler Gününün anlamı da bu. Hafta boyunca sadece kültürel aktiviteler değil, onların sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmak bize düşen görevler" dedi.

Hemşirelik mesleğinin Hititler'den beri her dönemde olduğunu söyleyen Ergül, "Bizde de Osmanlı'da Hilal-i Ahmer ile başlıyor. O zaman hemşire yetiştirmeye başlıyorlar. Daha sonra 1939'da ilk mektep açıldıktan sonra bilimsel anlamda hemşirelik mesleği Türkiye Cumhuriyeti'nde kabul buluyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şehri Dilara topluluğu tarafından ebe ve hemşireler için konser verildi.

Hemşire Ve Ebelerin Günü Konserle Kutlandı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.