Enflasyon Rakamları Açıklandı. İşte Muhtemel Yaş Çay Fiyatı

Enflasyon Rakamları Açıklandı. İşte Muhtemel Yaş Çay Fiyatı
Yaş çay taban kilo fiyatının belirlenmesinde en önemli kriter olan Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. İşte enflasyona göre yaş çay fiyatı:

Enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon nisanda aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda yüzde 69,80 olurken buna göre yaş çay taban kilo fiyatının 20 TL olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Rize’de açıklanması bekleniyor.

AK Parti döneminde yaş çay fiyatı açıklanırken Nisan ayı enflasyon rakamı veya birkaç puan üzerinde yaş çay taban kilo fiyatı açıklanıyordu. Buna göre yaş çay taban kilo fiyatının destekleme ile birlikte enflasyon rakamına tekabül eden 19,20 TL’nin altında açıklanması beklenmiyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde AK Parti’nin yüzdelik olarak en fazla oy aldığı illere teşekkür ziyareti gerçekleştirecek. 31 Mart seçimlerinde il bazında en yüksek oy oranına Rize ulaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıs ayı içerisinde babaocağı Rize’ye teşekkür ziyaretinde bulunması ve yaş çay taban kilo fiyatını enflasypn rakamının birkaç puan üzerinde yüzde 77 zam ile 20 TL olarak açıklaması bekleniyor.

Yaş çay üreticileri ise geçtiğimiz yıl bir kilo yaş çay satarak aldıkları 2 ekmeği açıklanacak yeni yaş çay fiyatıyla da almak istiyor. Hatırlanacağı üzere Rize’de 10 TL’den satılan 250 gram ekmek fiyatının 12,50 TL’ye çıkarılma kararı alınmış ve Federasyona gönderilen kararın 1-1,5 ay içinde uygulamaya konulması bekleniyor.

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı’nda 2024 yılı için enflasyon tahmin aralıklarının alt ve üst noktalarının yüzde 30 ve 42 olduğunu ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
106 Yorum