Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Rize
Karadeniz
Türkiye
Güncel
Resmi İlanlar
Rize
11 °C
24
21:05
Gençlik ve Spor Bakanı Bak Rize'ye Geldi. İşte Bakan Bak'ın Rize Programı
21:01
Silopi’de Park Halindeki Otobüs Ve Tır Yandı
21:00
Niğde’de Kaybolan Genç İçin Baraj Gölünde Arama Çalışması Başlatıldı
20:57
Dolandırıcılık Tuzakları Tiyatro Sahnesinde: Çocuklardan Anlamlı Ders
20:55
Ticaret Bakanı Bolat, Kuzey Makedonya’da Dtik Toplantısına Katıldı
20:54
Adana’da Döviz Bürosunda Silahlı Soygun Ve Rehin Alma Anı Kamerada
20:51
Gönen-bandırma Karayolunda Tır Kazası
20:48
Bandırma’ya Yeni Devlet Hastanesi İçin İlk Aşama Tamamlandı
20:16
Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında ilk haftanın programı açıklandı
19:51
Azerbaycanlı yetkililer, Kazakistan'da düşen uçağın Rus füzesiyle vurulduğu iddialarını doğruladı
Günün tüm
haberleri
Anasayfa
Foto Galeri
SAĞLIK
Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın
Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın
Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın
YAYINLAMA:
01 Temmuz 2011 Cuma 10:11
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
9
Özel OSM Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Remzi Yılmaz, özellikle yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında vatandaşların beslenmelerine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, Ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşların fazla gıda alımını azaltarak, oruca hazırlanmasını önerdi.
2
9
Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde, öğle öğününü kaldırıp, yerine kavun-karpuz gibi mevsim meyvelerinin tüketilmesinin, vücudun oruca alıştırılması açısından önemli olduğu bildirildi.
3
9
Ramazan öncesinde toplam gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ''Ramazan ayına yaklaştığımız bu dönemde öğle ve akşam öğünlerinin önemli ölçüde azaltılması gerekiyor. Öğle öğününü kaldırıp, yerine kavun karpuz gibi mevsim meyvelerini tüketmeye özen göstermek vücudun oruca alıştırılması açısından uygundur. Böylelikle vücudun dengesi korunarak, Ramazan ayına girilebilmesi sağlanacaktır'' dedi
4
9
Özellikle tatlı, dondurma ve kuru yemiş gibi gıdaların ise iftardan birkaç saat sonra tüketilmesinin hem alınacak lezzet açısından hem de düzenli beslenme açısından daha uygun olacağını belirten Yılmaz, her gün et yemekleri yerine daha çok farklı türden sebze, balık ve tavuk gibi gıdaların tüketiminin daha sağlıklı bir tercih olacağını dile getirdi.
5
9
Doç. Dr. Yılmaz, Ramazan ayında da daha çok sebze ve sıvı tüketimine yönelik iftar sofralarının hazırlanmasının tercih edilmesi gerektiğini dile getirerek, iftarda bir anda ciddi miktarda gıda tüketiminin yerine daha çok açlığı yatıştırıcı hafif gıdaların tüketilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.
6
9
-''SIVI VE GIDA TÜKETİMİ ZAMAN ARALIĞINA YAYILMALIDIR''-
Doç. Dr. Yılmaz, özellikle yaz aylarında sıvı tüketiminin fazla olduğunu hatırlatarak, Ramazan'da orucun açılmasının hemen ardından kısa sürede fazla miktarda sıvı tüketiminin yanlış olacağını vurguladı.
İftarla birlikte bol sıvı tüketiminin aşırı şişkinliğe neden olacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
7
9
''İftarla birlikte kısa sürede bol miktarda sıvı tüketiminin ardından bir de fazla yemek yenilmesi aşırı şişkinliğe neden olarak hem mide ve hem de kalp damar sağlığı açısından riskler oluşturuyor. Bu tür sorunların yaşanmaması için sıvı ve gıda tüketimi belirli zaman dilimine aralıklarına yayılmalıdır. Zaten içilecek bir veya iki bardak sudan sonra tüketilecek bir çorba da susuzluğu belli ölçüde kıracaktır. Sonraki saatlerde zaten yine sıvı alımı devam ederek, günlük ihtiyaç tamamlanacaktır.''
8
9
-''RAMAZAN'DA TOPLAM GIDA TÜKETİMİ AZALTILMALI''-
Son yıllarda ihtiyaçtan çok fazla gıda tüketiminin yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, normalde toplumda görülen aşırı tüketimin Ramazan ayında azaltılması gerekirken tam tersi, tüketimin daha da arttığını gözlemlediklerini söyledi.
Ramazan ayında fazla gıda tüketimi yapıldığını belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
9
9
''Ramazan'da aşırı gıda tüketildiğine dair gözlemleri alışveriş merkezleri veya kendi soframızda rahatlıkla yapabiliriz. Ramazan ayında öğün sayısı azaltılmasına rağmen daha fazla gıda tüketimi yapılıyor. Bunda genelde sahur - iftar sofralarının abartılması büyük rol oynuyor. Fazla tüketimi bir de kısa bir zaman dilimine sıkıştırmak zorunda kaldığımız için vücut dengesi ciddi oranda bozuluyor. İftar yemeğinin azaltılması, 3-4 saat sonra ise ara öğün yerine geçebilecek meyve, dondurma, tatlı veya kuru yemiş seçeneklerinden birinin uygun ölçüde alınması dengeli beslenme açısından, dolayısıyla da kalp damar sağlığı açısından daha uygundur. Ramazan'da toplam gıda tüketimi azaltılmalı ve bu da dengeli bir şekilde dağıtılmalıdır.''
Haberler
Resmi İlanlar
Son Haberler
Manşetler
Rize
Karadeniz
Türkiye
Güncel
Siyaset
Bilim-Teknoloji
Ekonomi
Eğitim
Spor
Yaşam
Sağlık
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Gazete Manşetleri
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları
Geliştiriciler İçin