81 ilin muhtarı Rize'de bir araya geldi, Konfederasyon Başkanı Delibalta uyardı

81 ilin muhtarı Rize'de bir araya geldi, Konfederasyon Başkanı Delibalta uyardı
‘Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi kapsamında gerçekleşen programda 81 ilin muhtarları Rize'de bir araya geldi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, “Eğer muhtar sendikalı olursa bu kurumun bittiği gündür” dedi.

Rize Muhtarlar Federasyonu'nun organizasyonunda gerçekleşen programa, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Turan Ergün, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlıklar Daire Başkanı Suna Üstüner, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, muhtarlar ve ilgililer katıldı.

Rize'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda konuşan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel “Seçilmiş olmak sadece bir unvan kazanmak değildir. Bu halkın sesi olmak, sorumluluğunu taşımak, onların ihtiyaçlarını karşılamak, beklentilerini yönetmek anlamına gelir. Demokrasi ve toplumsal barış için seçilmiş olmanın değeri büyüktür. Halkın iradesinin gözetilmesi vazgeçilmezdir. Bu bilinç ile halk ve devlet arasında köprü olmaktan şeref duyuyoruz” dedi.

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, aslen kendisinin de Rizeli olmasına rağmen Rize'nin konfederasyona kaydının yeni alındığını kaydederek “Rize Muhtarlarımıza haksızlık ettik. Bunu kabul ediyoruz. Çünkü konfederasyona alınmadı, delege alınmadı. Cumhurbaşkanı şehrinde böyle bir hataya düştük ama bu hatayı düzelttik. Dün akşam Rize Konfederasyonumuz bize karar defteri ile kararını sundu. Rize'yi aramıza aldık. Rize'yi aramıza alarak aslında yağmuru, çayı, bereketi aramıza aldık. 4 tane federasyonumuzun da yazılarını aldık. Onlarında hazırlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Silah belde, mühür elde muhtarlar olmayacağız”

Muhtarların değişen dünya düzenine ayak uydurabilmeleri için kendini geliştirmek zorunda olduğunu kaydeden Delibalta “Silah belde, mühür elde muhtarlar olmayacağız. Çalıştaylarla, sempozyumlarla, değişen dünyaya, değişen sorunlara, değişen isteklere göre kendimizi yenilemek zorundayız. Zaten muhtar sabahtan akşama kadar sahada çalışıyor, kendini geliştiriyor ama eğitimlerle ülkenin bütün sorunlarına parmak basmak zorundayız. Milletin emrinde, milletin hizmetinde olacağız diye yola çıktık. Hiçbir zaman, hiçbir şartta benim işim değil demedik” ifadelerini kullandı.

“Eğer muhtar sendikalı olursa bu kurumun bittiği gündür”

Muhtarlar için sendikalı olma konusunda söylemler olduğunu dile getiren Delibalta muhtarların sendikalı olması halinde muhtarlık makamının zarar göreceğinin altını çizerek “Şuan ülkemizde bir sendika olayı konuşuyor. Arkadaşlar özür dilerim; eğer muhtar sendikalı olursa bu kurumun bittiği gündür. Belediye başkanının sendikası var mı? Valinin sendikası var mı? Kaymakamın sendikası var mı? Meclis üyesinin sendikası var mı? Biz seçilmiş lideriz. Cumhurbaşkanımızın ne diyor; ‘Muhtarlar mahallesinin lideridir'. Biz ne şartları bilerek seçiliyoruz. Seçilene kadar canımızı dişimize takıyoruz. Seçildikten sonra şikayet etme hakkımız yok. Şartlarımızın iyileştirilmesi, bir yasa diyeceksiniz haklısınız. O zaten hazır, çıkacak. Biraz gecikti. Sendikaymış, oymuş, buymuş, o dernek, bu dernek yok. Devlet bize çatıyı koydu; Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu. Kamu yararına yaptı. Daha da büyüğünü yaptı bize ‘Muhtarlar günü' verdi. Belediye başkanı günü yok, vali günü yok, kaymakam günü yok ama bize gün verdi. Muhtarlar 196 yıldır bu milletin emrinde. Devlete en az yük olup, devletin bütün yüküne omuz veren bir yapı” şeklinde konuştu.

muhtarlarimizla-yeni-yuzyila-adim-adim-projesi-kapsaminda-gerceklesen-programda-81-ilin-muhtarlari-rizede-bir-araya-geldi-3.jpg

muhtarlarimizla-yeni-yuzyila-adim-adim-projesi-kapsaminda-gerceklesen-programda-81-ilin-muhtarlari-rizede-bir-araya-geldi-4.jpg

turkiye-muhtarlar-konfederasyonu-genel-baskani-kadir-delibalta-1.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15 Yorum
  • ferdi / 19 Ocak 2025 19:56

    muhtar ne ya muhtar mı kaldı artık neye lazım bunlar

    Yanıtla (2) (2)
  • seçmen / 19 Ocak 2025 18:51

    benim koyumde hep aynı sülale hizmet alıyor o iş oyle deil
    kurumlarda seyrediyor..

    Yanıtla (1) (0)
  • Mahalleli / 19 Ocak 2025 17:52

    Köyler haricinde hiç bir belde mahalle şehir merkezinde muhtara ihtiyaç yok

    Yanıtla (2) (0)
  • Komedi / 19 Ocak 2025 16:51

    Bu kadar gereksiz işleri nasıl akıl edebiliyorlar.? Paramız çok nereye harcayacaklarını şaşırmışlar.

    Yanıtla (1) (1)
  • Devletin memuru var, muhtar gereksiz. / 19 Ocak 2025 12:30

    Muhtarlik kaldirilmali, koyler kaymakamlıkta oluşturulacak koordinasyon birimlerince sorunlar çözumlenmeli, mahallelerde belediye de ayni şekilde çozum kavuşturulmali, verilen maaşlar odenen sigorta primleri devletin kasasında , yani muhtarlik lar tamamen lav edilerek koylere mahallelerde seçim zamani yaşanan kavgalar gurultuler birbirine kusen duşmanlasan kişiler kalkmış olur, herkes daha huzurlu olur. Muhtarlarda verilen maaşlar oğrencilere burs olarak, yurt olarak, bir oğun yemek olarak çocuklarimizin eğitimi için harcanmış olsa daha iyi olmazmi.

    Yanıtla (5) (1)
  • Salarha / 19 Ocak 2025 13:16

    Ne kadar boş yorum yapmıssın be arkadas koy muhtarlıkları 1924 tarihinde kurulmuş koy kanunu bile var biraz araştır

    Yanıtla (0) (4)
  • ...... / 19 Ocak 2025 16:16

    1924 tarihinde kurulmuş olabilir, o gunu şartlar inda doğru yapilmiş ama kiyameti kadar surecek diye birşey yok, o yillardan teknoloji yok ulaşim yok vatandaş yetkiliye ulaşip derdini anlatamiyodu herkes şehire kasabaya gidemiyordum muhtar bu işi yapiyordun, şimdi vatandaş devletin kurumuna kendi derdini anlatabiliyor, ama şahsen, ama dilekçe, veya elektronik ortamda, her vatandaş az da olsa kendi haklarini biliyor hak arayabiliyor. Geçmişte oyle idi diye bir şey yok sen geçmişte kalmiş diyeceğim ama İnternete yorum bile yapiyorsun haksizlik yapmayin. Biraz duşunursen bana hak vereceksin.

    Yanıtla (6) (0)