AFAD Başkanı Memiş, Rize AFAD’ın Arkasındaki Heyelanlı Bölgeyi İnceledi

AFAD Başkanı Memiş, Rize AFAD’ın Arkasındaki Heyelanlı Bölgeyi İnceledi
AFAD Başkanı Okay Memiş, Rize'ye gelerek AFAD binasının arkasındaki heyelan bölgesini inceledi. Ayrıca Rize Valiliği'ni ziyaret ederek Vali İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi.

Rize'de AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nin bulunduğu alanın yamacında son zamanlarda küçük çaplı heyelanlar meydana geliyordu. Bölgenin daha önceden de heyelan riski taşıması ve şeritlerle kapatılmış olması nedeniyle bu küçük çaplı heyelanlar can kaybına yol açmadı. Fakat AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları, mesai saatleri esnasında daha büyük bir heyelan riskinin oluşmasından ve binaların heyelan altında kalabileceği endişesi duyuyorlardı. Rize'de geçmişte sel ve heyelanlar nedeniyle birçok can kaybı yaşanmış olması da bu tedirginliği artırırken, AFAD Başkanı Okay Memiş Rize'ye gerçekleştirdiği ziyarette heyelan bölgesini inceledi. İncelemelerinde AFAD Başkanı Memiş’e Vali Yardımcısı Murat Öztürk ile Rize AFAD Müdürü Mehmet Salih Avcı, Rize AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdür Vekili Önder Taş ile diğer ilgililer eşlik etti.

Heyelan bölgesindeki incelemenin ardından Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ı ziyaret eden Memiş, Vali Baydaş ile birlikte afet riskleri, acil müdahale planları ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Memiş, ayrıca, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

AFAD Rize İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Memiş'in heyelan bölgesindeki inceleme fotoğrafı paylaşılarak şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu yağış uyarıları ve bölgede meydana gelen seller nedeniyle Karadeniz bölgesindeki çalışmalarını sürdüren AFAD Başkanımız Sayın Okay Memiş, Rize il müdürlüğümüzü ziyaret ederek, bölgede görev yapan çalışma arkadaşlarımızla bir araya geldi. İlgili yöneticilerimizin de katıldığı görüşmede; Rize ilimizde devam eden risk azaltma çalışmaları, faaliyete geçen Rize arama kurtarma birlik müdürlüğümüz, olası sel ve su baskınları ile toprak kaymalarına karşı alınan önlemler değerlendirildi.

‘Olmadan Önle’ anlayışı ile risk azaltma çalışmalarına odaklanıyor, hiçbir vatandaşımızın afetlere maruz kalmaması için tüm gücümüz ve imkanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz."

afad-baskani-okay-memis-rize-afadin-arkasindaki-heyelanli-bolgeyi-inceledi-1.jpg

afad-baskani-okay-memis-rize-afadin-arkasindaki-heyelanli-bolgeyi-inceledi-3.jpg

afad-baskani-okay-memis-rize-afadin-arkasindaki-heyelanli-bolgeyi-inceledi-2.jpg

afad-baskani-okay-memis-rizede.jpg

okay-memis-ihsan-selim-baydas.jpg

afad-baskani-okay-memis-rize-valiligi-ziyareti.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum