Antalya’nın 19 İlçe Belediyesiyle Sahipsiz Hayvanların Geleceği Konuşuldu

Antalya’nın 19 İlçe Belediyesiyle Sahipsiz Hayvanların Geleceği Konuşuldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar ile ilgili hazırlanacak yasa tasarısı öncesi 19 ilçe belediyesi ile ortak bir toplantı düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar ile ilgili hazırlanacak yasa tasarısı öncesi 19 ilçe belediyesi ile ortak bir toplantı düzenledi. Toplantıda sahipsiz hayvanlara daha iyi bir gelecek ve yaşam şartları sağlanması, halk sağlığı ve güvenliğinin de gözetilmesi ile ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa değişikliği tasarısının gündemde olduğu bir dönemde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanların geleceği hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner işleri Şubesi öncülüğünde Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya 19 ilçe belediyelerinin veteriner işleri yetkilileri katıldı.

"Sahipsiz hayvanlara yönelik ortak çözüm"

Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Antalya il genelindeki sahipsiz hayvanlar sorununu ele almak ve çözüm önerileri geliştirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Bu sorun sadece Antalya'nın değil, ülkemizin her yerinde ciddi bir meseledir. Sorun hayvanların yaşam kalitesini olumsuz etkilerken hem de toplum sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir risk oluşturmaktadır. Bu sorunun üstesinden gelmek için buradayız ve inanıyorum ki, birlikte çalışarak etkili çözümler bulacağız. Sahipsiz hayvanlar sorununu çözmek için yapılması gerekenler arasında toplum eğitimi, bilgilendirme, hayvanlarda hızlı ve etkili rehabilitasyon ve uygun yaşam alanlarının oluşturulması gibi birçok önemli adım bulunmaktadır" dedi.

"Toplumsal iş birliği şart"

Sahipsiz hayvanlar sorununu çözme konusunda toplumsal iş birliği ve koordinasyonun şart olduğunu belirten Seda Özel, "Bugün burada, farklı bakış açıları ve farklı deneyimlerle bir araya gelerek etkili çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz. Her birinizin katkısı bu sürecin başarısı için son derece önemlidir. Sonuç olarak, bu toplantı sahipsiz hayvanlar sorununu çözmek adına önemli bir adım olacak ve hepimizin ortak amacı, daha iyi bir gelecek için sahipsiz hayvanlar yaşam şartlarını iyileştirmek ve toplumumuzun refahını artırmaktır. İlçe belediyelerimizin veteriner şube müdürlükleri ya da ilgili birimleri ile birlikte çalışarak, iş bölümünü ve sorumluluklarımızı netleştirerek, sizlerin katkı ve görüşlerini alarak hepimizin ortak sorunu olan sahipsiz hayvanların ve halkın refah ve sağlığını koruyalım" diye konuştu.

"Toplantı çalıştay gibi verimli geçti"

Antalya Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu ise, "Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle sahipsiz hayvanlar hakkında çalışmalarımız uzun zamandır devam ediyor. Son günlerde gündemde olan sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunlar nedeniyle yeni yasa değişikliği tasarısı hepimizin gündeminde. Bu konu hakkında neler yapabiliriz, eksiklerimiz neler ve birlikte ortaklaşa yapabileceğimiz çözüm yolları nelerdir bunları tartışmak için toplantıya katıldık. Geçen sene gerçekleştirilen Sahipsiz Hayvanlar Çalıştayı'nda da Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hareket ederek güzel sonuçlar elde etmiştik. Bu toplantı da verimli geçti. Güzel geri dönüşler alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"İlçe belediyeleriyle ortak çözüm"

Toplantı sonunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından sahipsiz hayvanlara yönelik planlanan doğal yaşam parkı hakkında sunum yapıldı. Daha sonra interaktif toplantı kısmına geçilerek, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kendi sorumluluk alanlarındaki uygulama ve çalışmalarını aktararak ortak bir çalışma platformu oluşturulmasına karar verildi. 19 ilçenin dahil olacağı bu ortak çalışma için Veteriner Hekimler Odası'nın da desteğinin alınması kararlaştırıldı. Buna göre hem mevzuattaki sahipsiz hayvanlar konusundaki eksiklerin ve sıkıntıların giderilmesi konusunda çözüm önerileri, hem de uygulayıcı olan yerel yönetimlerin halk sağlığı ve hayvan sağlığı ile ilgili, gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi konusunda ortak karara varıldı. Son olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin birlikte hareket etmesi için oluşturulan eylem planı doğrultusunda, görev dağılımı ve komisyonlar oluşturularak düzenli olarak bir araya gelinmesi ve gelişmelerin değerlendirilmesi kararı alındı.

Antalya’nın 19 İlçe Belediyesiyle Sahipsiz Hayvanların Geleceği Konuşuldu

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.