Arabesk Sanatçıdan ‘evrensel Türk Müziği’ Açılımı

Arabesk Sanatçıdan ‘evrensel Türk Müziği’ Açılımı
Yaşamını Mersin’de sürdüren arabesk müziğin ünlü sanatçılarından Selahattin Özdemir, ‘Evrensel Türk Müziği’ çalışması başlattığını açıkladı. Arabesk müziğin adının ‘evrensel Türk müziği’ olarak değişmesi için bu çalışmayı başlattığını ifade eden Özdemir,

- Yaşamını Mersin’de sürdüren arabesk müziğin ünlü sanatçılarından Selahattin Özdemir, ‘Evrensel Türk Müziği’ çalışması başlattığını açıkladı. Arabesk müziğin adının ‘evrensel Türk müziği’ olarak değişmesi için bu çalışmayı başlattığını ifade eden Özdemir, bundan sonra vatandaşların bu ismi de kullanmasını istedi.

Çalışmayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı Selahattin Özdemir, “Arabesk müziğin bundan sonra ismi 'evrensel Türk müziği' olarak değiştirildi. Bu fikir benim tarafımdan oluştu. Arabesk müziğin ismi biraz da sempatik bir isme sahip olacağını düşünüyorum. Arabesk müziğine biraz daha yasal statü kazandırmak için böyle bir çalışmayı, böyle bir fikri oluşturduk. Bundan sonra arabesk müziği sanatçıları hangi tarz okuyorsun diye sordukları zaman evrensel Türk müziği okuyorum diye kendilerini savunabilirler ya da böyle bir tarz okuyorum diyebilirler. Bunun için bu ismi koydum. İsteyen eski ismi de kullanabilir ama bundan sonra arabesk müziğin 2 ismi var. Biri evrensel Türk müziği diğeri arabesk müziğidir” dedi.

“ARABESK MÜZİĞİN İÇİNDE OLAN BÜYÜKLERİM, ARKADAŞLARIM DA ÇALIŞMAYA OLUMLU BAKTI”

Yıllardır arabesk tarzda şarkılar söylediğini belirten Özdemir, “Örneğin ben İngilizce arabesk yaptım. Benim ardımdan da birçok arabesk sanatçısı İngilizce şarkı okudu. Bu hususta yaptığım çalışmalar Allah'ın izniyle hedefine varıyor. Volkan Konak bile İngilizce arabesk okudu. Aklınıza gelen kim varsa hepsi İngilizce arabesk söylemeye başladılar. Bu çalışmanın da insanların fikrinde olumlu bir fikir olarak kalacağına inanıyorum. İnsanlar artık evrensel Türk müziği diyecek. İnşallah arabeskin bu yeni isim çalışmamız Türkiye’den birçok kişi tarafından benimsenir. Ben bunu birkaç sanatçı büyüğüme ve arabesk müziği okuyan ünlü arkadaşlara da sordum. Ben böyle bir çalışma yapacağım, nasıl buluyorsunuz diye. Onların da fikirlerini aldım. Çoğu olumlu baktı” şeklinde konuştu.

Arabesk müziği sanatçılarının çoğunun zor durumda olduğunu kaydeden Özdemir, “Sayılı birkaç sanatçının haricinde çoğu sanatçı zor durumdadır. Çünkü bir kere söylemiş olduğu şarkılar arabesk türden olduğu için çok bir dinleyici kitlesi yok. Birde artık tür fark etmiyor. Türk sanat müziği okuyan biri de çıkıp artık arabesk okuyor. O yüzden belki bu isimle birlikte devletimiz bu tarzda şarkı söyleyen sanatçılara daha fazla destek olur. İlerde bu çalışmamız tutarsa birkaç sanatçı arkadaşlarımızla devlet büyüklerimizden arabesk yeni adıyla evrensel Türk müziği okullarının açılmasını talep edeceğiz. Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde iyi şeyler olacaktır” diye konuştu.