Ardeşen İlçe Müftüsü Mehmet Genç'ten Yaz Kur'an Kursu Açıklaması

Ardeşen İlçe Müftüsü Mehmet Genç'ten Yaz Kur'an Kursu Açıklaması
Rize'nin Ardeşen İlçe Müftüsü ve Pazar İlçe Müftü Vekili Mehmet Genç, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur'an Kurslarına başvuruların devam ettiğini kaydetti.

Rize'de her sene binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları 1 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan ve binlerce öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kursları bu yıl “Elif-Be-Te-Se-Cim, Başlıyor Kur’an Sevincim” ve “Yaza Kur’an’la Merhaba” temasıyla 1 Temmuz tarihinde eğitime başlayacak.

Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim 1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında olacak.

Yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat sunulan kurslara kayıtlar devam ederken Yaz Kur’an Kursları hakkında değerlendirmede bulunan Ardeşen İlçe Müftüsü ve Pazar İlçe Müftü Vekili Mehmet Genç, yaz kursu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Genç, “Yaz Kur’an kurslarında çocuklarımız; camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın manevi atmosferlerini soluyacaklar. Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim ile buluşacak, rahmet elçisi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in örnek hayatıyla tanışacaklar.

Abdest, namaz, oruç, zekât ve hac gibi ibadetleri daha iyi öğrenecekler. Sevgi ve saygı, kardeşlik ve muhabbet, şefkat ve merhamet gibi erdemleri daha iyi kavrayacaklar.

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi değerleri daha fazla kuşanacaklar. İyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı, helalle haramı, günahla sevabı birbirinden daha iyi ayıracaklar. Neşeli ve eğlenceli bir atmosferde doğru yöntemlerle, ehil ve liyakatli hocalarımız marifetiyle sahih dini bilgiyi elde edecekler.” dedi.

Yeni dönem Yaz Kur'an Kursunun verimli geçmesi temennisinde bulunarak, öğrencilere başarılar dileyen Genç, "Öğrencilerimiz, Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve Dini Bilgilerini artırmak suretiyle verimli bir tatil dönemi geçirmek için il/ilçe müftülüklerine, cami görevlilerimize başvuruda bulunabilirler" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum