Artvin Çoruh Üniversitesi'ne Yeni Dekan: RTEÜ'den Prof. Dr. Muhammet Yılmaz

Artvin Çoruh Üniversitesi'ne Yeni Dekan: RTEÜ'den Prof. Dr. Muhammet Yılmaz
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne dekan olarak atandı.

Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık görevi değişimi yaşandı. Dekan vekili Prof. Dr. Hüseyin Peker'in görevden ayrılmasıyla birlikte, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, yeni dekan olarak atandı. Üniversite, Prof. Dr. Hüseyin Peker'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, Prof. Dr. Muhammet Yılmaz'a da yeni görevinde başarılar diledi.

PROF. DR. MUHAMMET YILMAZ KİMDİR?

prof-dr-muhammet-yilmaz-1.jpg

1975 yılında Rize merkeze bağlı Düzköy köyünde doğdu.

Beş yaşında, Rize ili Derepazarı ilçesi Maltepe Köyü Kur’an Kursunda Kur’an eğitimine başladı ve yedi yaşında hıfzını tamamladı.

1986 yılında ilkokulu Rize’de, 1991 yılında İmam-Hatip Lisesi orta ve 1992’de lise kısımlarını İstanbul’da tamamladı.

1987 yılında başladığı Yeşil Cami Kur’an Kursu’nda muhtelif hocalardan Arapça, Farsça ve temel dini ilimler okudu ve 1993’te Arapça ve dinî ilimler icazeti aldı.

1993 yılında Beyoğlu ilçesi Hasköy-Fetih Camii Kur’an Kursunda fahri öğreticiliğe başladı.

1995’te Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Lisans eğitimine başladı. İkinci sınıfta yatay geçişle girdiği Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı’nda 2003’te Yüksek Lisansını, aynı üniversitede ve Bilim Dalı’nda 2010 yılında da doktorasını tamamladı.

2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde başladığı İmam-Hatiplik görevini, 2002-2005 yılları arasında İstanbul-Beyoğlu Yusuf Âgâh (İskele) Camii’nde, 2005-2012 yılları arasında da İstanbul-Bahçelievler İmam-ı Buhâri Camii’nde olmak üzere 10 yıl süreyle devam ettirdi.

2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Aynı Üniversitede 2018 yılında Doçent, 2023 yılında Profesör oldu.

Yılmaz, 22.08.2024 tarihinde Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına atanmış olup halen bu görevini sürdürmektedir.

Muhammet Yılmaz’ın aşağıda belirtilen kitaplarının yanı sıra kitap bölümleri, sempozyumlarda sunduğu tebliğleri ve çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca, Muhammed Ebû Zehre’nin yaklaşık yirmi üç yıl zarfında kaleme aldığı ancak vefatı sebebiyle Neml sûresinin 74. âyetinde kalan Zehretü’t-Tefâsîr isimli tefsirinin otuz kişilik bir ekip tarafından yapılmış olan tercümesinin editörlüğünü, tercüme kontrolünü/son okumasını ve tashihini yapmıştır.

Yayımlanmış Eserleri:

1- Kur’an ve Sünnet’te Cemaatle Namaz, Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları.

2- Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in 1001 Özelliği, İstanbul: Erkam Yayınları.

3- Kur’an’da Peygamberlerin Evlatlarına Nasihatleri,

4- Kur’an’da Siyasi Düzenin Temel İlkeleri, İstanbul: Erkam Yayınları.

5- Muhammed Ebû Zehre ve Tefsiri, İstanbul: İSAM Yayınları.

6- Hicrî I. Asırdan Günümüze Tefsir Metinleri, İstanbul: Erkam Yayınları.

7- İbadete Karşı Toplumsal Tavırlar -Ankebût Sûresi Örneği-, İstanbul: Erkam Yayınları.

8- Bir i‘caz Delili Olarak Kur’an Hukûku, İstanbul: Erkam Yayınları (Muhammed Ebû Zehre’nin, Şerîatü’l-Kur’an; Min Delâili İ‘câzihi adlı eserinin tercümesi).

9- En Büyük Mu‘cize: KUR’AN, İstanbul: Okur Akademi (Muhammed Ebû Zehre’nin, el-Mu‘cizetü’l-Kübrâ: el-Kur’an adlı eserinin tercümesi).

prof-dr-muhammet-yilmaz-3.jpg

prof-dr-muhammet-yilmaz-5.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
10 Yorum