Atılgan: Hedefimiz, dünyanın her yerine Türkiye'de üretilen oto yedek parçalarını ulaştırmak

Atılgan: Hedefimiz, dünyanın her yerine Türkiye'de üretilen oto yedek parçalarını ulaştırmak
Atılgan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, sektördeki deneyimi, yenilikçi bakış açısı ve güçlü yönetim anlayışı ile Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olmaya devam ettiklerini söyledi.

Atılgan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Atılgan Şirketler Topluluğu'nun sektördeki deneyimi, yenilikçi bakış açısı ve güçlü yönetim anlayışı ile Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olmaya devam ettiğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, ihracat odaklı bir büyüme stratejisi benimsediklerini, rekabetçi ortamda Türk ürünlerinin pazar payını geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda dünyanın her yerine Türkiye'de üretilen oto yedek parçalarını ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Taşlıdere Mahallesindeki Atılgan Plaza’da düzenlen kahvaltılı programa Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan ve basın mensuplarının yanı sıra Genel Müdür Remzi Atılgan ile diğer yöneticiler katıldı.

atilgan-sirketler-toplulugu-yonetim-kurulu-baskani-salih-sami-atilgan-genel-mudur-remzi-atilgan-2.jpg

Gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutlayan Atılgan, "Özgür ve tarafsız bir basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basın mensupları, kamuoyunu bilgilendirme ve denetleme görevini üstlenerek önemli bir sorumluluk taşımaktadırlar. Bu vesileyle tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz." dedi.

Kahvaltının ardından şirketin son dönemdeki gelişmeleri ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaşan Atılgan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Atılgan Şirketler Topluluğu’nun 55 yıllık tecrübeye sahip köklü bir şirketler topluluğu olduğunu belirterek, toplamda 9 şirkete ve 3 iştirake sahip olan topluluğun 287 çalışanı ile 5 farklı sektörde faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Ford, Renault ve Dacia gibi global markaların bayiliklerini yürüten Atılgan Şirketler Topluluğu’nun oto yedek parça ihracatı da yaptığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, 45 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren Atılgan Şirketler Topluluğu’nun uluslararası bir pazara sahip olduğunu, operasyon merkezi İstanbul'da bulunan şirketin Rize ve Artvin'de de ticari faaliyetleri bulunduğunu belirtti.

Sektörün önde gelen firmaları Margo ve Forka'yı bünyesine katarak, otomotiv yedek parça sektöründeki lider konumunu pekiştirmeye devam ettiklerine vurgu yapan Atılgan, bu yatırımların Atılgan'ın pazar payını ve sektördeki etkisini önemli ölçüde artırdığını, Atılgan’ın iştiraklerinden TR PARTS’ın dinamik yapısı ile çok kısa sürede otomotiv yedek parça sektöründe 2023 yılında ihracatta Türkiye’nin 700., sektörün 90. firması olduğunu ifade etti.

atilgan-sirketler-toplulugu-yonetim-kurulu-baskani-salih-sami-atilgan-2.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan, ikinci ve üçüncü nesil aile üyeleri ile birlikte çalışarak tecrübe ve dinamizmi harmanladıklarını, aile üyelerinin, her aşamada bilgi ve becerilerini kanıtlayarak şirkete değer kattıklarına, ortaya koydukları yeni yönetim anlayışıyla tecrübe, bilgi, dinamizm ve yenilikçiliği bir araya getirdiklerine vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “İkinci nesil ve üçüncü nesil olarak birlikte çalışmakta ve zamanın gerektirdiği şekil ve donanımlarda olmayı öncelemekteyiz. Şirketlerin yönetiminde konumunu hak etmiş, işin her aşamasından geçip profesyonelliğin ispat etmiş aile üyeleri yanı sıra profesyonel kadrolarla çalışan vizyoner bir iş adamıdır. Furkan Atılgan yurtdışında eğitim almış ileri derecede Çince İngilizce konuşabilen yazılım ve bilişim alanında uzmanlıkları olan yenilikçi genç başarılı bir işadamı olarak taktir edilmektedir. Yeni yönetim anlayışı tecrübe bilgi ve dinamizme oluşmuş enerjik ve yenilikçi bir yapıdır.”

İhracat odaklı bir büyüme stratejisi izlediklerini kaydeden Atılgan, “Atılgan Şirketler Topluluğu, bünyesindeki tüm şirketlerin yapılanmalarını ve hedeflerini titizlikle planlayarak, bu hedeflere ulaşmak için gerekli ekipleri oluşturmuştur. Altyapı çalışmaları tamamlanmış ve yeni hedeflere yönelik çalışmalar tam motivasyonla sürdürülmektedir. Topluluk şirketlerinin en yüksek verimlilikte çalışması için gerekli yazılım, donanım ve sistemler geliştirilmiş ve halen aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede, dünya yedek parça pazarına 24 saat ürün arzı sağlanabilmektedir ve özel B2B sistemi ile rekabetçi ortamda Türk ürünlerinin pazar payını geliştirmeye odaklanmaktadır. Bu kapsamda, dünya çapında 7/24 ürün arzı ve Türk yedek parçalarının her ülkeye ulaştırılması hedeflenmektedir.

Atılgan Şirketler Topluluğu, ihracat odaklı bir büyüme stratejisi izlemektedir. Bu doğrultuda, Türkiye'de üretilen oto yedek parçalarının dünyanın her yerinde kullanılmasını hedeflemektedir. Bu sayede, üreticilere kolaylık sağlanacak ve ekonomiye döviz girdisi artacaktır. Kısa sürede verilen rakamlarda da görüleceği üzere çalışma arkadaşlarımızın, firmalarımızın yüksek performansla çok iyi başarılar elde etmişlerdir.” diye konuştu.

atilgan-sirketler-toplulugu-yonetim-kurulu-baskani-salih-sami-atilgan-1.jpg

Atılgan, markaların filo ve 2. el araç alım-satımlarının uzman kadrolar tarafından profesyonelce gerçekleştirilmekte olduğunu belirterek, “Ford, Renault ve Dacia Rize bayilikleri ile satış ve satış sonrası servis faaliyetlerde yeni bir anlayışla müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermekteyiz. Markalarımızın Filo ve 2 el araç satışında tüm marka araçların alım ve satışları uzman kadrolarımızla profesyonel bir anlayışla Rize Artvin ve İstanbul’da gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Atılgan Şirketler Topluluğu’nun tüm faaliyet alanlarında iddialı hedefler belirlediğini ve bu hedeflere ulaşmak için tüm çalışanlarıyla birlikte gayret ve titizlikle çalıştıklarını sözlerine ekleyen Atılgan, bu yenileşme ve değişimin distribütörler ve müşteriler tarafından da olumlu karşılandığını ifade ederek, “Bu yenileşme ve değişim fark edilmektedir. Başlangıç sürecimizde distribütör ve müşterilerimizden oldukça olumlu dönüşler oluyor. Tüm hemşerilerimize ve müşterilerimize kaliteli hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Onları işyerlerimizde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Atılgan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Yakın zamanda gerçekleştirilen Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda önümüzdeki 5 yıl için sektördeki gelişmelere uygun çalışanları ile değerlendirmelerde bulunarak yeni hedefler belirlenmiştir. Ülke ekonomisine ve istihdama katkı amacıyla İstanbul, Rize ve Artvin'de yatırımlar yapılması ve büyüme girişimleri değerlendirilmektedir. Atılgan Şirketler Topluluğu, sektörde öncü ve yenilikçi bir yaklaşımla ilerlemeye devam etmektedir. Hedeflerine emin adımlarla ilerlemekte ve gelecekte de sektöre yön vermeye devam edecek bir güce sahiptir.”

atilgan-sirketler-toplulugu-yonetim-kurulu-baskani-salih-sami-atilgan-4.jpg

atilgan-sirketler-toplulugu-yonetim-kurulu-baskani-salih-sami-atilgan-5.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum