Aydınlık Türkiye Partisi, MHP'ye katıldı

Aydınlık Türkiye Partisi, MHP'ye katıldı
Aydınlık Türkiye Partisi Genel Başkanı Oktay Öztürk ve partililer MHP'ye katıldı.

Aydınlık Türkiye Partisi Genel Başkanı Oktay Öztürk ve partililer MHP'ye katıldı. MHP'nin Bölge İstişare Toplantısı'na katılan Genel Başkan Devlet Bahçeli, konuşmasının başında, “Büyük buluşmanın, kucaklaşmanın uzlaşmanın Adresi MHP'dir. Bir vesile ile ayrı düşenler yeniden MHP'den birleşiyor” dedi, ATP Genel Başkanı Oktay Öztürk ile yöneticilere MHP rozeti taktı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümeti eleştirerek, " Adalet önünde hesaptan kaçan, milletvekili dokunulmazlığına sığınan adalet kaçkını Başbakan ve Bakanlar Avrupa'da yoktur" dedi.

Bahçeli, Ankara, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kırıkkale, Çorum, Çankırı ve Kastamonu İl Teşkilatlarının katıldığı istişare toplantısında açıklamalarda bulundu. Anadolu Gösteri Merkezi'nde yapılan toplantıya Bahçeli'nin yanı sıra, Aydınlık Türkiye Partisi'ne (ATP) bağlı bir grup yönetici ve partililer katıldı. Bahçeli, konuşmasında anayasa paketi nedeniyle hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli,. kucaklaşma birleşme ve huzurun adresinin MHP olduğunu kaydederek, "Birbirinden ayrı düşen gönüller  yuvalarına dönüyor, bahtiyarım" dedi.

Bu toplantıda ATP'ye bağlı bazı yöneticilerin MHP'ye katılışlarını bütün Türkiye'ye müjdelediklerini söyleyen Bahçeli, "Aranıza ve evinize hoş geldiniz yuvanıza döndünüz sefalar getirdiniz' diyerek sevgi gösterilerinde bulundu.

6.20100411194948..jpg

AK Parti'nin 7 yıl 5 ay ve 9 gün boyunca iktidarda bulunduğunu kaydeden Bahçeli, AK Parti zihniyetinin ağır tahribatları ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bahçeli, "Hırsızlığın artarak devam ettiği, sözde kardeşlik denilen yıkım projelerinin savunulduğu milyonların ızdıraplarına kulakların kapandığı, her alanda hezimetin yaşandığı karanlık dönemin vahim çalkantıları ile doludur. Kimse bu yaşananlar karşısında sağ, kör, ve dilsiz olmamızı bekleyemez. Herkes sussa da Milliyetçi Hareket susmaz susamaz. Buna milletimiz razı olmaz. İnceldiği yerden kopsun diyemeyiz. Kopma noktasını beklemez" diye konuştu.

Bahçeli, partiye küskün üyelere de çağrıda bulunarak, "Parti çatısı altında olmasanız da bütün dava arkadaşlarımın yuvalarına dönmeye çağırıyorum" diye devam etti.

"ADALET KAÇKINI"

MHP lideri Bahçeli, "Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, yolsuzlukları aklamak, yaptıklarını suç olmaktan çıkartmak için kendine göre yargı sistemi arayışına giren iktidar partileri de yoktur. Avrupa Birliği'nde hakkında 'kalpazanlık ve evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla dosyası Meclis'te duran ve hesap vermeyi geciktiren bir başbakan örneği de yoktur" ifadelerini kullandı.

Anayasa'nın değişmesi gerektiğini belirten Bahçeli şöyle devam etti: "Önce ahlaka uygun yöntemlerle, Başkalarına saygı gösteren bir anlayışla, Farklı düşüncelere kulak veren bir etik yaklaşımla, Toplumun tamamını dinleyen bir geniş görüşle, Azami uzlaşma kanallarının arayışı ile yapılmalıdır. Bugün bunların ve beklentilerimizin hiçbirisi karşımızda yoktur. Bu, Anayasa değişikliklerine usulden karşı çıkışımızın birinci yönüdür. Diğeri ise önerilerimizin dikkate alınmamasına yönelik itirazlarımızdır. Anayasa değişimi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edilen siyasi partilerden teşekkül etmiş bir 'Anayasa Değişikliği Uzlaşma Komisyonu' oluşturulmasını istemiştir. Ne var ki partimiz, bu uyarı ve önerilerimizde hem karşılık, hem de muhatap bulamamıştır."

"AK PARTİ AÇILIM PROJESİNDEN VAZGEÇMEDİ"

devlet-bahceli.jpg

Bahçeli, AK Parti'nin açılım projesinden vazgeçmediğini anlatarak, bu projeyi ustaca gizlediklerini savundu. Bahçeli, "AK Parti vaz mı geçmiştir sanıyorsunuz. Elbette hayır, AK Parti'nin yıllardır dile getirdiği çok kimlikli, çok milletli parçalı devlet yapısından caydığını mı düşünüyorsunuz. Tabii ki hayır. Başbakan'ın aziz milletimizi 36'ya bölme heveslerinden döndüğünü veya pişman olduğunu mu zannediyorsunuz. Kesinlikle hayır. Ne böyle bir işaret vardır, ne böyle bir pişmanlık görülmektedir. Ne de Başbakan'ın dünya görüşü, ilkel ırkçı anlayışı, zemin bulduğu kabile kültürü, bunun tersini mümkün kılmaktadır" şeklinde konuştu.

Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın, yaşanan gelişme ve tartışmaların ışığı altında, Anayasa değişiklik sürecine yönelik dört maksadı açığa çıktığını anlatarak şöyle sıraladı: "Bunlardan birincisi yıllardır tek başına iktidar olmanın imkanlarını heba eden AK Parti zihniyetinin, iflasını gizlemek için anayasa değişiklikleri ile kafa karıştırmak, gündem değiştirmektir. Zira sekiz yıla yaklaşan iktidarı için milletimize söyleyeceği yalan, bulacağı bahane, sığınacağı alan kalmamıştır. Şimdi yapılmak istenen yoksulluk, yokluk ve yolsuzlukların anayasa değişikliği yaygarasıyla maskelenmek istenmesidir. Buradan sormak lazım? Anayasa değişince, işten atılanlar geri mi dönecektir?

Anayasa değişince, aşsız tencereler mi kaynayacaktır. Anayasa değişince, Türkiye zenginleşecek, milletimiz fukaralıktan mı kurtulacaktır? Anayasa değişince, uluslararası hezimetler zafere mi dönecektir? Anayasa değişince, terör bitecek, bölücülük sona erecek, millet huzura mı kavuşacaktır. Bunların hepsinin cevabı hayırdır. Anayasa değişiklikleri, bu rezaletleri örtmeye, bu başarısızlıkları gizlemeye yetmeyecektir. Başbakan'ın ikinci maksadı ise; kafasındaki bölünmüş Türkiye'yi gerçekleştirmek için kendisini önleyecek hukuki engellerin 'birinci Anayasa paketiyle' ortadan kaldırılmasıdır. Açılımla amaçladığı yıkım çalışmaları ve projeleri, şayet birincisini aşabilirse ikinci anayasa paketi ile gerçekleşecektir, bundan emin olunuz. Başbakan'ın üçüncü beklentisi, toplumu 22 Temmuz 2007 öncesinde olduğu gibi, cephelere ayırmak ve bu kamplaşma ile seçime giderek iktidarını yenilemeye çalışmaktır. Daha önce, 'inananlar ve inanmayanlar, laikler ve laik olmayanlar' ekseninde yürüttüğü cepheleştirme faaliyetlerine, demokrasi dışı unsurlar da dahil olunca o dönemde yığınağı güçlenmiş ve iktidarını yenileme imkanı bulmuştu. Şimdi de böylesi bir tahrikin ve istismarın peşindedir. Başbakanın dördüncü beklentisi ise gidilmesi muhtemel referandumun sonuçlarına göre, öncelikle seçimden sonuna kadar kaçmaktır. Ya da giderek eridiğini gördüğü için, bulunduufeikliklerine usulden karşı 6önüdür. Diğeri ise önçıkışımızın birinci yğu seviyeyi kendisi için yeterli bulursa elindeki Meclis çoğunluğunu erken genel seçime razı ederek Türkiye'yi erken seçime götürmektir."

MHP'nin bölünme ve parçalanmalara hayır diyeceğini söyleyen Bahçeli, "Teröristle kucaklaşmaya, terörle yaşamaya hayır diyecektir. Açılım denilerek adım adım ufalanmaya hayır diyecektir, Yoksulluğa ve yokluğa hayır diyeceğiz" şeklinde konuştu.