Bingöl’de “Peygamberimiz, İman Ve İstikamet” Konulu Konferans Düzenlendi

Bingöl’de “Peygamberimiz, İman Ve İstikamet” Konulu Konferans Düzenlendi
Bingöl İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan konferans salonunda gerçekleşen programa Vali Ahmet Hamdi Usta'nın yanı sıra Prof. Dr. Ahmet Güzel, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çalbay, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, İl Müftüsü Mustafa Topal, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını İl Müftüsü Mustafa Topal yaptı. Daha sonra konuşma yapan Vali Sayın Ahmet Hamdi Usta, "Çağın insanı bir merkez, bir sabite, yüce kitabımızın deyişiyle bir "urvetu'l vuska" yani kopmak bilmeyen bir tutamak, bir mesned yoksunu olarak büyük bunalımlar yaşıyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm insanlık, teknoloji ile desteklenen yeni bir hayat tarzı ile tüketim ve gösteri toplumu girdabında sıkıştıkça sıkışıyor. Bu nedenle; saldırgan, tedirgin, doyumsuz, güvensiz ve geleceğe dair endişeli insan portreleri çoğalıyor. Bu çalkantılı dönemlerde tarih bilinci, medeniyet kökleri, kültürel değerler, milli ve manevi miras gibi kimlik kazandıran, aidiyet bilinci oluşturan temel parametreler hızla buharlaşıyor, etkisizleşiyor, unutuluyor. Varlığın anlamı, hayatın hedefi, sorumluluk gibi anlam yüklü konular, yerlerini sanal, sahte ve sentetik kahramanlara ve konulara bıraktığından gerçekçi gündemler, sahici konular konuşamıyoruz, yaşayamıyoruz. Bilginin çoğaldığı bilgeliğin ve hikmetin azaldığı; mülkiyetin çoğaldığı paylaşmanın ve huzurun azaldığı; şımarıklığın ve nankörlüğün çoğalıp şükür ve minnet duygularının azaldığı; inancın itibarsızlaştırıldığı, istikametin örselendiği, ve menfaat ilişkilerinin başat davranışlara evrildiği bir çağda, insanlığın yegane kurtuluş reçetesi olarak yine yüce dinimizin hayat veren çağrısı duruyor. İçinde yaşadığımız vakit, insan denilen toprağı yeniden vahiy tohumları ile ekip biçme vaktidir. Gökyüzü ile yeniden bakışmalı; birey, toplum ve tüm insanlık için hayatı ahlak kodları ile yeniden yorumlamalıyız. Bu konuda en büyük imkânımız iyiyi kötüden ayıran yüce kitabımız ve sevgili peygamberimizin istikamet ahlakıdır. Peygamberin, "Allah'a iman ettim de ve dosdoğru ol" tavsiyesi bugün en büyük yol haritamızdır" dedi.

"Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferansını veren Prof. Dr. Ahmet Güzel ise "Bu, yaşamın, ayakta durmanın temel şartıdır. Bu tarihin birçok sayfalarında hatta ilk insan Âdem atamızdan itibaren devam edegelen bir süreçtir. Aynı zamanda ilk insan olmasının yanı sıra peygamber olarak gönderilen Hz. Âdem'den itibaren biliyorsunuz hak-batıl mücadelesi süre gelmiş, sayısız peygamberler göndermiştir cenab-ı Allah. Sayılarını bilmiyoruz. Bildiklerimiz var. Ve bu mücadele devam edegelmiş. Ta ki Hz. Peygamberimize (sav) kadar. Efendimiz (sav) evrensel bir dinin peygamberi ve hatem-ül enbiya. Yani peygamberlerin sonuncusu. Dolayısıyla onun aldığı mesajlar önemli, verdiği mesajlar önemli" diye konuştu.

Program, soru-cevap, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bingöl’de “Peygamberimiz, İman Ve İstikamet” Konulu Konferans Düzenlendi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.