BTK Başkanı Twitter ile neyi görüştü?

BTK Başkanı Twitter ile neyi görüştü?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Twitter'ın neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
Türkiye'de 9.6 milyon kullanıcısı olan Twitter, iki gün önce başlayan operasyonla sahte ve aktif olmayan hesapları silmeye başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Twitter'ın neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduğunu NTV'ye açıkladı. Acerer, Twitter'ın özellikle kullanılmayan hesapları sildiğini düşündüğünü söylerken, Twitter ziyaretlerinde 'iki ana konunun gündeme geldiğini' belirtti.
 
BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türkiye’de çeşitli tartışmalara neden olan ‘hesap silinmesi operasyonu’ hakkında açıklamalar yaptı. Acarer, 'Sahte hesaplar, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada rahatsızlık veren bir konu. Bu konudaki düzenlemeyi doğru buluyorum" dedi. Dünya genelinde 20 milyon, Türkiye'de ise 6 milyon sahte hesap olduğu belirtilirken, Acarer, 'bu sayının daha fazla olduğuna inandığını' belirtti.
 
Acarer, "Ben kişisel olarak bu sayının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki bir takım mağduriyetleri hesaba aldığımızda, her 10 kullanıcıdan en az bir tanesi sahte hesap mağduru. Birisinin hesabı kullanılarak başka kişilere hakaret edilebiliyor, yanlış bilgiler aktarılabiliyor. Bu durumların ekonomik ve sosyal olarak çok ciddi sonuçları olabiliyor. Bu sorunlar sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yaşanıyor. Bu sebeple Twitter'ın yaptığı düzenlenin doğru olduğuna inanıyorum" dedi.
 
TWITTER'LA İKİ ANA KONU GÖRÜŞÜLDÜ
 
Silikon Vadisi'nde Twitter'a yaptıkları ziyarete değinen Acarer, ziyaretin önceden ayarlanmış olduğunu ifade ederek, iki ana konu üzerinde görüş paylaştıklarını söyledi.
 
Acarer, "Ziyaretin amacını taşıyan konulardan bir tanesi sahte hesap konusuydu. Mağduriyetleri gündeme getirdik. Diğeri de ırkçılık, çocuk pornosu gibi evrensel konulardı. Tüketici ve kullanıcıların sorunlarını dile getirerek görüş alışverişinde bulunduk" dedi.
 
Acarer, son yıllarda Türkiye'nin internet altyapısının çok geliştiğini, Türkiye'nin her yerinde aynı altyapıya sahip olunmasına çok önem verdiklerini ifade etti. BTK Başkanı, Türkiye'de aylık kullanım miktarının ayda ortalama 32 saat olduğunu ve İngiltere'nin ardından Avrupa'da ikinci sırada geldiğimize dikkat çekti; 'bu sebeple internetin sağlıklı kullanılmasına dikkat vermeliyiz" ifadesini kullandı.
 
TWITTER'IN ZAMANLAMASI GEZİ'YLE İLGİLİMİ?
 
Acarer, Twitter'daki sahte hesapların silinmesiyle, Gezi olayları arasında bir bağlantı olup olmadığı iddialarına da değindi.
 
Twitter ziyaretinin önceden ayarlandığını hatırlatan Acarer, "Twitter dışında, sosyal medyayla ilgili diğer şirketlerle de görüştük. Bahsettiğim iki ana gündemimiz vardı. Ayrıca, bu şirketleri Türkiye'ye davet ettik. Türkiye'nin lojistik konumu ve altyapısı bakımından bir bölge merkezi olması adına, veri merkezleri kurulmasını teklif ettik" dedi.
 
"KULLANILMAYAN HESAPLAR SİLİNİYOR"
 
Sahte hesapları tespit etmenin çok zor olduğunu belirten Acarer, "Bir başkasına yapılan hakaret veya yanlış bilgi, her yönüyle suç olan bir eylem. Hatta geçtiğimiz hafta bazı sanatçıların birbirlerine mesaj attığı söyleniyor ama aslına bakarsanız bunun farkında bile değiller" dedi.
 
Sanatçıların takipçi kaybetmesi konusundaki tepkileri sorulan Acarer, "Kullanıcı sayılarının düşmesi ayrı bir konu. Tam olarak sebebini bilmiyorum ama daha çok gerçek değil, kullanılmayan adreslerin silindiğini düşünüyorum" dedi