ÇAYKUR, organik çay farkına ait ilk taksiti banka hesaplarına aktarıyor

ÇAYKUR, organik çay farkına ait ilk taksiti banka hesaplarına aktarıyor
ÇAYKUR, bu yıl organik çay üreticilerine daha önce kilogram bazında yapılan teşvik ödemelerini alan bazına çevirerek dekar başına 10.000 TL destekleme kararı almıştır. Bu ödemenin ilk taksidi 29 Ağustos'ta üreticilerin hesaplarına yatırılacak.

ÇAYKUR, bu yıl organik çay üreticilerine sağladığı destekte önemli bir değişikliğe gitmiş, üretim süreçlerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması amacıyla ödemelerin kilogram üzerinden değil, alan bazlı olarak yapılacağını duyurmuştu. Bu yeni uygulama ile üreticilere dekar başına 10.000 TL destekleme ödemesi yapılacağı ve bu paranın 2 eşit taksitte ödeneceği açıklanmıştı.

ÇAYKUR, organik çay üreticilerine ilk taksidi 29 Ağustos 2024 tarihinde üreticilerin banka hesaplarına yatıracak ve üreticiler 30 Ağustos 2024 Cuma gününden itibaren hesaplarındaki ödemeleri çekebilecek. ÇAYKUR, ikinci taksiti ise Kasım ayı sonunda ödeyecek.

ÇAYKUR, ayrıca, organik çay üreticilerine 2024 yılı yaş çay alım fiyatı olarak kilogram başına 17 lira ödemesini de yapıyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum