ÇAYKUR'da Pazarlama ve Satış Sisteminde Devrim!

ÇAYKUR'da Pazarlama ve Satış Sisteminde Devrim!
ÇAYKUR, pazarlama ve bayilik sisteminde büyük bir devrim gerçekleştirerek, daha düşük maliyetlerle daha aktif bir çalışma sisteminin pilot uygulamasını Samsun'dan başlattı.

ÇAYKUR, İyidere’de faaliyette bulunan 100. Yıl Pazarlama ve Üretim Bölge Müdürlüğü’nü Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü ve Paketleme Fabrikası Müdürlüğü olarak ikiye ayırarak, küçük bölge müdürlüklerini Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü’ne bağlayacak. Pilot uygulama Samsun ile başladı.

RİZE PAZARLAMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Pazarlama ve satış faaliyetlerini bölge müdürlüklerine bağlı bayiler tarafından gerçekleştiren ÇAYKUR, satış ve pazarlama faaliyetlerini daha etkin hale getirmek için yeni bir sistem uygulamaya koydu. Sistem, bayilere direkt sevkiyat ve bölgesel yapılanmada değişiklikler içeriyor. İyidere ilçesinde 100. Yıl Pazarlama ve Üretim Bölge Müdürlüğü ismiyle faaliyetini sürdüren Paketleme Çay Fabrikası; Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü ve Paketleme Fabrikası Müdürlüğü olarak 2’ye ayrılarak Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü kuruldu. Paketleme Fabrikası'nda da üretim artırıldı. Böylece Rize'den bayilere direkt sevkiyat yapılmaya başlandı. Bunun sonucunda Bölge Müdürlüklerinin iş yükü %75 oranında azaldı. Pilot uygulama Samsun ile başladı. Samsun Pazarlama Bölge Müdürlüğü kapatıldı ve faaliyetleri Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü'ne bağlandı. Samsun Pazarlama Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop illerindeki ÇAYKUR bayilerine satışlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü'nden yapılmaya başladı. Samsun'daki Bölge Müdürlüğü depoları Rize Bölge Müdürlüğüne bağlı Samsun deposu olarak faaliyet göstermeye başladı.

Samsun ile başlayan pilot uygulamanın tüm Türkiye'deki küçük bölge müdürlüklerinde uygulanması planlanıyor. Bu sayede pazarlama ve bayilik sisteminde büyük bir devrim yapılması ve daha düşük maliyetlerle daha aktif bir çalışma sistemi sağlanması hedefleniyor.

RİZE PAZARLAMA BÖLGE MÜDÜRÜ VE PAKETLEME FABRİKASI MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI

Rize 100. Yıl Paketleme Fabrikası Müdürlüğüne Çiftlik Çay Fabrikası Müdürü olarak görev yapan Trabzon Sürmeneli Hemşerimiz Aycan Dilaver, Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğüne ise 2022 yılında Samsun Pazarlama Bölge Müdürü olarak görevlendirilen Rize Çayelili Hemşerimiz Ahmet Cevher atanarak görevlerine başladılar. Rize Pazarlama Bölge Müdürü Ahmet Cevher, Artvin'den Tokat'a kadar 11 ile bağlı 29 Bayi ile çalışacak.

ahmet-cevher-caykur-rize-pazarlama-bolge-muduru.jpg

ÇAYKUR, YUSUF ZİYA ALİM’LE ARTIK KAR ELDE EDEN BİR KURUM… ÇAYKUR ÜST ÜSTE 2 YIL KAR ELDE ETTİ

Yıllardır zarar eden ancak Genel Müdürlüğe Rizeli hemşehrimiz Yusuf Ziya Alim’in atanmasıyla birlikte ÇAYKUR, Alim’in uyguladığı sıkı tasarruf politikaları ve sürekli iyileştirilen pazarlama ve satış sistemi çalışmaları neticesinde son yıllarda kar eden gözde bir kurum haline geldi. 2021 yılını faaliyet karı ile kapatan ÇAYKUR, 2022 ve 2023 yıllarında ise üst üste kar elde ederek 2022’yi 60 milyon TL, 2023’ü ise 70 milyon TL kar ile tamamladı.

ÇAYKUR, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması sonuçlarında da ilk 100’e girdi. ÇAYKUR, listede 106. Sıradan 99. Sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum