ÇAYKUR'un Çay Hasadında Serbest Alımı Yaklaşıyor!

ÇAYKUR'un Çay Hasadında Serbest Alımı Yaklaşıyor!
Doğu Karadeniz'de çay hasadının ikinci sürgününde önemli bir aşama kaydedildi. Üreticilerin bir bölümünün hasadı tamamlamasıyla ÇAYKUR'un bu hafta içinde kontenjansız limitsiz serbest alıma geçmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu’da yaklaşık 200 bin üretici tarafından yaklaşık 800 bin dekar alanda yaş çay üretimi yapılıyor. 2024 yılı yaş çay sezonu ikinci sürgün alımlarının önemli bir bölümü geride kalırken 26 Haziran'da ikinci sürgün alımlarına başlayan ÇAYKUR, yoğun bir şekilde üretime devam etti.

Bir önceki hafta sonu 15 Temmuz tatilinin hafta sonu tatili ile birleşmesiyle 9 bin 250 ton olan günlük işleme kapasitesinin neredeyse iki katı alım gerçekleşti. Yoğunluğun artması nedeniyle ÇAYKUR kademeli kontenjan uygulamasına geçti. 17 Temmuz'da ise 2 günlük stok birikimi nedeniyle alımlara bir günlük ara verildi. Aranın ardından kademeli olarak kontenjanı düşürmeye devam eden ÇAYKUR, geride bıraktığımız cumartesi günü uyguladığı 20 kilogram kontenjanı aynı günkü alımların günlük kapasite altına düşmesiyle Pazar günü için 25 kilograma çıkardı. Dünü 9 bin 500 ton yaş çay alımıyla tamamlayan ÇAYKUR, bugün (22 Temmuz 2024 Pazartesi) için dekar başı kontenjanı 30 kilograma yükseltti.

Bugünkü alımların kapasitenin çok üzerinde olmaması halinde ise yarın ki (Salı günü) kontenjan, bugünkü alım miktarına göre 40 veya 50'ye çıkarılabilecek.

Hasadını tamamlayan üretici sayısının artmasıyla birlikte de ÇAYKUR'un günlük alımlarının kapasite altına düşmesi bekleniyor.

Alımlardaki yoğunluğun azalması ve üreticilerin hasat tamamlama oranının artmasıyla ÇAYKUR'un hafta sonuna doğru serbest alıma geçmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum