Cübbeli Ahmet Hoca Rize'ye Geliyor

Cübbeli Ahmet Hoca Rize'ye Geliyor
Cübbeli Ahmet Hoca, hocası Resul Bölükbaşı Hocaefendi'nin vefatının 4. Sene-i devriyesi dolayısıyla Rize’de düzenlenecek ‘Ahde Vefa Gecesi’ne katılacak.

Mahmud Efendi Hazretlerinin kendisi hakkında 'İlim dağı' diye buyurduğu Rize’nin manevi dinamiklerinden ve Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca'nın ilk talebelerinden Resul Bölükbaşı Hoca’nın vefatının 4. Sene-i devriyesi dolayısıyla Rize’de ‘Ahde Vefa Gecesi’ düzenlenecek.

Cübbeli Ahmet Hoca, Hidayet Vakfı tarafından 9 Kasım 2024 Cumartesi günü Rize merkeze bağlı Engindere Mahallesinde yer alan Saadet Sarayı Düğün Salonunda düzenlenecek “Ahde Vefa Gecesi Resul Bölükbaş” anma programına katılacak.

Ülkemizin büyük ilim sahibi hocalarından olan Nakşibendi Tarikatının İsmailağa şubesinin Şeyhi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri’nin vekilliğini yapan ve Mahmud Efendi Hazretleri'nin en çok sevdiği bir kaç âlimden biri olma şerefine ermiş Resul Bölükbaşı Hoca; Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Şeyhü'l-Kurra İshak Danış Hoca ve Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır'ın da Hocası idi.

Resul Bölükbaş Hocaefendi, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 28 Aralık 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.

resul-bolukbas-hoca-ahde-vefa-gecesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum