Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'den Açıkladı: Rize Sahiline Cami Yapılacak Rize Sahil Camii Yıkılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'den Açıkladı: Rize Sahiline Cami Yapılacak Rize Sahil Camii Yıkılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Sahil Camiini kast ederek caminin kayma yaptığını ve Sahilde yapılacak büyük caminin ardından Sahil Caminin yıkılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük programı kapsamında Rize’ye geldi. Erdoğan, babaocağı Güneysu’da yaptığı konuşmada Sahil Camii’ne atıfta bulunarak sahil dolgu alanında yeni bir cami yapıldıktan sonra kayma yapan Sahil Caminin yıkılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Güneysu İlçe Başkanlığı önünde otobüsten vatandaşları selamlayıp, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: ”Biz buradaki gerek konutlarla ilgili dağıtım, gerekse atacağımız bazı adımları inşallah yerinde görelim istiyorum. Tabi Güneysu Hastanesinin inşaatını yerinde bi inceleyelim istiyorum. Rize Şehir Hastanesi ile ilgili çalışmaları aynı şekilde yerinde görelim istiyorum. Ve böylece süratle hem Güneysu Hastanesi hem Rize Şehir Hastanesi ile ilgili bu çalışmaları yerinde izleyerek bir an önce Rizemize bunları inşallah kavuşturalım Rizemize teslim edelim istiyorum. Ve şu anda hava güzel ama gelen raporlara bakılırsa Pazar günü diyorlar çok yağmur var. Zaten Rize’nin bereketi bu her zaman bu bereket oldu, olacak. Çaylar ne alemde? Fakat şimdi artık makine ile tarıyorsunuz diye duyuyorum. Bu da pek hayra alamet değil. Nereden nereye geldik. Şimdi makine ile çayı tarıyoruz. Ben anlamam siz anlıyorsunuz bu işlerden. Ama benim hemşehrilerim kendine yakışanı yapar. Bir an önce inşallah bu adımları atarak inşallah Rizemizde, Rize şehir merkezinde muhteşem bir camiiyi inşa edelim istiyoruz. Mevcut cami malesef kayma yapmış Biz şimdi şantiyenin olduğu yerde büyükçe bir camiyi yapalım istiyoruz. Bu büyük cami ile birlikte Rize’nin kendine yakışanını inşallah gerçekleştirelim istiyoruz. Ve mevcut camiyi de daha farklı bir şekilde o büyük cami bittikten sonra onunla ilgili adımı da tabiki atacağız.”

Öte yandan sahil dolgu alanında Külliye Projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği Sahil Caminin yapılması bekleniyor.

Erdoğan’ın yıkılacağına vurgu yaptığı Rize Sahil Cami, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2011 yılında düzenlenen ''Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme'' yarışmasında, birinci seçilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında pazar akşamı Rize'den ayrılacağını söyledi.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-rizede.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
59 Yorum