Deniz: Çay üreticilerimizin yaşadığı sıkıntının nedeni AKP iktidarıdır, Saraydır!

Deniz: Çay üreticilerimizin yaşadığı sıkıntının nedeni AKP iktidarıdır, Saraydır!
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çay Kanunu’nun çıkarılmamasının sonucu olarak çay üreticisinin yaş çayını düşük fiyata özel sektöre satmak zorunda bırakıldığını belirterek bu durumun sorumlusunun AKP iktidarı ve saray olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çay Kanunu’nun çıkarılmamasının çay üreticilerinin mağduriyetlerine devam ettiğini belirterek, “Bugün Çay üreticilerimizin mağdur edilmesine neden olan ve üreticilerimizi özel sektörün insafına bırakan durum çayda taban fiyat uygulamasını kanunlaştıracak olan Çay Kanununun çıkarılmamış olmasıdır.” dedi.

Özel sektörün düşük fiyattan çay alması, kota ve kontenjan sorunu, düşük fiyat uygulaması ve diğer sorunların temel nedeninin AKP İktidarı ve Saray olduğunu kaydeden İl Başkanı Deniz, “Eğer çayda taban fiyat uygulaması olsaydı özel sektör devletin açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapamayacak ve çay üreticisi mağdur olmayacaktı. Eğer taban fiyat uygulaması olsaydı hem ÇAYKUR hem özel sektör aynı fiyattan çay alacağı için çayda kota ve kontenjan sorunu da olmayacaktı ve çay üreticisi mağdur olmayacaktı.” diye konuştu.

CHP’nin verdiği Çay Kanun Tasarısı teklifinin AKP ve Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından 2 kez reddedildiğini belirten İl Başkanı Deniz, “Çözümü bu kadar basit olan bir durum. 2 Dönem Milletvekillerimiz tarafından Çay Kanunu çıkarılsın diye teklif verildi ve iki dönemde AKP ve Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından reddedildi. Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı olarak vekillerin red oyu vermesini protesto etmek için Rize’nin her yerine astığımız afişlerimiz toplatıldı. Buradan yeniden bir çağrı yapıyoruz. Çay tarımının yapıldığı bölgenin AKP Milletvekilleri, kanun teklifi partimiz tarafından verildi diye reddediyorsanız gelin çay üreticisini ve ÇAYKUR’u koruyacak Çay Kanunu teklifini sizler verin, bizim vekillerimiz destek versinler. Çıkarın kanunu vatandaşın sıkıntısı bitsin.” şeklinde konuştu.

Çay üreticilerinin yaşadığı sıkıntıların ve düşük fiyatla çay satışı yapmasının sorumlusu olarak iktidarı ve sarayı sorumlu tutan Deniz, şunları kaydetti: “Çay üreticilerimiz bilin ki çektiğiniz sıkıntının temel nedeni AKP İktidarı ve Saraydır. Bu konuda irade kullanmayarak çay üreticilerimizin mağdur edilmesini engellemeyen Sayın Cumhurbaşkanında çay üreticilerimizin sıkıntı yaşamasında payı bulunmaktadır. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz gelin çay üreticisini ve ÇAYKUR’u koruyacak Çay Kanununu hep birlikte çıkaralım çay üreticisinin mağdur edilmesinin önüne geçelim.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum