DEVA Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Engin Korkmaz Oldu

DEVA Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Engin Korkmaz Oldu
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Rize 1. Olağan Kongresinde Mehmet Engin Korkmaz, İl Başkanı seçildi. Kongrede yeni yönetim de belirlendi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Rize İl Başkanı Ecz. Muhammet Avcı görevi 1. Olağan Kongrede Başkanvekili Mehmet Engin Korkmaz'a devrederken, Avcı yeni oluşan yönetimde yer aldı.

İl Başkanlığında yapılan DEVA Partisi Rize 1. Olağan Kongresine tek liste halinde seçime gidildi. Yapılan oylamada Rize’de partinin kurucuları arasında bulunan, son olarak İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan Mehmet Engin Korkmaz, DEVA Partisi Rize İl Başkanı olarak seçildi.

“Ya 85 milyon el ele verip özgürleşeceğiz ya da otokrat rejim bu memlekete iyice perçinlenecek”

İl Başkanı Korkmaz, yaptığı konuşmada bütün teşkilat mensuplarına gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu belirten DEVA Partili Başkan Korkmaz, “Ya 85 milyon el ele verip özgürleşeceğiz ya da otokrat rejim bu memlekete iyice perçinlenecek. Ya Türkiye’yi hep beraber bir hukuk devleti yapacağız ya da iktidardaki otoriter ortaklığın ülkemizi sefalete sürüklemesine seyirci kalacağız. Ya Türkiye’yi tam demokrasi rotasına sokacağız ya da demokrasiden eser kalmayacak. Emin olun yarının Türkiye’sini özgür, demokratik ve zengin bir Türkiye yapmak hepimizin elinde. Bizler, üstümüze düşen bu sorumluluğun bilincindeyiz ve de bu sorumluğun gereğini yapmak için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

“Biz damla damla büyümeye devam edeceğiz”

Başkan Korkmaz, iktidarın, uyguladığı yanlış yönetim şekli ve politikalar sonucunda topluma ekonomik, sosyal, siyasi ve hukuki olarak çok ağır bedeller ödettiğini vurguladı. Vatandaşların bu ağır şartları hak etmediğinin altını çizen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlarca hukuksuzluğa, haksızlığa, ekonomik darboğaza gün ve gün daha kötüye giden bu gidişata bizler Deva kadroları olarak razı gelmiyoruz. DEVA Partisi olarak tarımdan sosyal politikalara, ekonomi ve finanstan dijital dönüşüm ve teknoloji alanına kadar pek çok konuda eylem planları hazırladık ve bunları geliştirmeye devam ediyoruz. Başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan olmak üzere tüm Deva kadroları bütün bu kötü gidişata dur diyebilecek deneyim ve yetkinliktedir. Hiçbir hesap, hiçbir masa başında üretilen entrika, DEVA Partisi’nin yükselişini durduramayacaktır. Biz damla damla büyümeye devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha kongremizin Rize’mize, ülkemize ve teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyor, bizlerden desteğini esirgemeyen Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a, Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Hasan Karal’a ve tüm DEVA ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Milletvekili Karal: Daha fazla demokrasi, adalet, özgürlük için mücadele etmeye ve ‘önce insan’ şiarıyla yılmadan çalışmaya devam edeceğiz

Kongreye DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Karal da, tebrik mesajı gönderdi. Mesajında kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Karal, “Kongremiz, tabanımızdan ve teşkilatlarımızdan aldığımız gücü tazelememize, teşkilatlarımızın daha emin adımlarla ilerlemesine ve daha fazla gayretle çalışmamıza vesile olacaktır. DEVA damlaları olarak siz kıymetli teşkilat mensuplarımızın destek ve gayretleriyle daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele etmeye ve güzel ülkemizde ‘önce insan’ şiarıyla müreffeh, mutlu ve barış içinde yaşayan bir toplum için yılmadan çalışmaya hep birlikte devam edeceğimize yürekten inanıyorum. Teşkilatımızın her kademesinde görev alan değerli kardeşlerime emekleri dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyor, görevi devralan Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Rize İl Yönetimi de şu isimlerde oluştu:

İl Yönetim Kurulu Üyeleri: Muhammet Avcı, Zeynep Köse, Eren Tolga Beşli, Cihan Suiçmez, Pınar Kuk İslamoğlu, Onur Çolak, Can Kuk, Abdullah Akarsu, Osman Çoruh, Salim Dabak, Tuğrul Koç, Maksude Periz, Turgay Birinci, Berat Özkan, Mustafa Papaker, Cumhur Ateş.

İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mustafa Pakkan, Yakup İpek, Semanur Karapıçak, Emine Erdem, Mustafa Kemal Uzun, Bayram Korkmaz, Yücel Periz, Fatmanur Erdem, Aşır Delal.

mehmet-engin-korkmaz-2.jpg

mehmet-engin-korkmaz-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum