Haliliye’de Eğitim Seferberliği
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın eğitime önem verilmesi yönündeki talimatlarıyla hem gençlere hem de kadınlara eğitim alacakları yeni alanlar sunuluyor. Gençler, üniversiteye hazırlık ve kütüphane ile geleceğini inşa ederken, hobi kurslarında ise keyifli zaman geçiriyor. Kadınlar da meslek sahibi oldukları milletevleri ile aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın eğitime ve gençlere öncelik verilmesi yönündeki talimatlarıyla çalışmalarını sürdüren kültür ve sosyal işler müdürlüğü, üniversite sınavı başta olmak üzere Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girecek olan öğrencileri hayallerine hazırlıyor. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi bünyesindeki kütüphane ve üniversiteye hazırlık kursu ile gençlere, sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sağlanıyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimlerin verildiği üniversiteye hazırlık kursunda 4 gün konu anlatımlarıyla eksik konularını tamamlayan gençler için periyodik olarak deneme sınavları gerçekleştiriliyor. Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile öğrencilere kendilerini ölçme şansı veriliyor. ÖSYM formatında gerçekleştirilen deneme sınavlarıyla hem heyecanlarını yenen hem de sınav esnasında zaman kontrolünü daha iyi sağlamayı öğrenen kursiyerler, sınav maratonu için ter döküyor. Ücretsiz dershane hizmetini verildiği üniversiteye hazırlık kursu, öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.
Bu kapsamda Haliliye Belediyesi'nin Kısas Mahallesine kazandırdığı kültür merkezi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatlarıyla kültür ve sosyal işler müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası, kültür merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde hizmete sunulan Kısas Kültür Merkezi, kadınlara ve gençlere hitap eden kurslarıyla bölge sakinlerinin uğrak adresi oluyor. Kadınlar, dikiş-nakış kursu, el sanatları atölyesiyle bir yandan keyifli zaman geçirirken, bir yandan da meslek öğreniyor. Gençler ise okuma salonu, ders ve bilgisayar kursu ile eğitim alırken, müzik sınıfından aldıkları saz kursuyla Aşıklık geleneğini yaşatıyor. Kısas Kültür Merkezi içerisinde, müzik sınıfı, bilgisayar kursu, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesi, 45 kişilik okuma salonu ve 15 kişilik ders sınıfları ile Kısas mahalle muhtarlığı yer alıyor.
Milletevleri ile kadınlar meslek sahibi oluyor
Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile de devam ettiriyor. Milletevleri ve hanımlar konağı ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını devam ettiren belediye, kursiyer kadınlara vakit geçirecekleri yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde el sanatları, dikiş nakış, kuaför ve okuma yazma kurslarına katılan kadınlara usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu milletevlerinde anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocukları da akranlarıyla eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kadınların hem meslek öğrenip, hem de aile ekonomisine katkı sağladığı bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.
Kaynak:IHA