KTÜ Yükselişini Sürdürüyor

KTÜ Yükselişini Sürdürüyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), EduRank 2024 sıralamasında Türkiye'de 22. sıradan 20. sıraya yükselerek önemli bir başarı elde etti. Bu yükselişte KTÜ'nün akademik yayınları büyük rol oynadı.

Dünyanın önde gelen üniversite değerlendirme kuruluşlarından biri olan EduRank, 2024 yılı üniversite sıralamalarını yayınladı.

KTÜ 1 YILDA 2 BASAMAK YÜKSELDİ

Araştırma performansı, akademik olmayan tanınırlık ve mezun popülerliği gibi kriterlere dayalı olarak yapılan değerlendirmede KTÜ, Türkiye'deki üniversiteler arasında 20. sırada yer aldı.

2023 yılında 22. sırada olan KTÜ, bir yılda 2 sıra yükselerek önemli bir başarı elde etti.

“17 BİN 100 AKADEMİK YAYIN YAPILDI”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin EduRank Dünya sıralamasında 1.334., Asya sıralamasında ise 361. olduğunu belirterek, "Üniversitemizin EduRank Türkiye sıralamasında bir yılda 2 basamak atlayarak 22. sıradan 20. sıraya yükselmesi bizleri son derece mutlu etti. Bu tür sıralamalarda akademik yayınlar ve çıktılar büyük önem taşımaktadır. Üniversitemiz bu noktada, 17 bin 100 akademik yayın ve 223 bin 203 alıntı ile öne çıkmıştır." dedi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ'nün bu başarısını memnuniyetle karşıladığını ve üniversitenin gelecekte de yükselişini sürdürmesi ve daha da başarılı sonuçlar elde etmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

SIRALAMA ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE

Öte yandan bu sıralamalar, üniversitelerin küresel alanda akademik ve toplumsal etki düzeylerini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. EduRank’in değerlendirmesi, öğrenciler ve akademisyenler için üniversitelerin tercih edilebilirliği konusunda önemli bir gösterge oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
10 Yorum