Online Banka Hesabı Açmanın Avantajları ve Adımları

Online Banka Hesabı Açmanın Avantajları ve Adımları
Banka hesabı açmak için geçmişte sadece fiziksel şubelere müracaat edilse de günümüzde tüm işlemleri online kanallar üzerinden yapmak mümkündür.

Finans kurumlarının büyük kısmı, internet şubeleri veya mobil uygulamaları üzerinden online banka hesabı açma imkânı tanır. Aynı zamanda uzaktan bankacılık kullanarak görüntülü görüşme yoluyla da hesap açma şansınız vardır. Hangi yöntemin sizin için daha uygun olduğuna karar verdikten sonra kurumun prosedürleri doğrultusunda işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Online Banka Hesabı Açmak için Gereken Belgeler

Bankaya gitmeden vadesiz hesap açma sürecinde bazı belgeleri kuruma ibraz etmeniz gerekir. Kurum tarafından öncelikle; kimlik belgesi, adres bilgisi ve iletişim numarası talep edilir. Daha sonra aşağıdaki formları doldurarak imzalamanız istenir:

  • Müşteri Bilgi Formu
  • Temel Bankacılık Ürün Formu
  • Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi

Gerekli evraklar banka tarafından size gönderilir ve imzalamanız ardından hesap açılışı gerçekleştirilir. Bu aşamada formları dikkatli bir şekilde incelemeniz, talep etmediğiniz herhangi bir ürün olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir. Diğer yandan tercih ettiğiniz hesap türüne göre göndermeniz gereken belgeler değişiklik gösterebilir. Örneğin, “Akbank vadesiz hesap aç işlemleri için sadece bu evrakları talep ederken kredi kartı başvurularında ek belge göndermeniz gerekir.

Şubeye Gitmeden Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Şubeye gitmeden banka hesabı açmak için öncelikle tercih ettiğiniz finans kurumunun online başvuru kabul edip etmediğini öğrenmeniz gerekir. Bazı kurumlar sadece mobil uygulaması üzerinden başvuru alırken bir kısmı internet şubeleri aracılığıyla da hesap açmanıza imkân tanır. Bu noktada bankaların internet şubelerini ziyaret ederek “Banka hesabı aç” seçeneği sunup sunmadığına dikkat etmeniz önemlidir. Örneğin, Akbank online banka hesabı başvurularını sadece mobil uygulaması üzerinden kabul etmektedir.

Kurumların mobil uygulaması veya internet şubeleri üzerinde yer alan “Banka hesabı aç opsiyonuna tıklamanız ardından doldurmanız gereken bir form açılacaktır. Kimlik bilgileri, iletişim numarası ve ikametgâh adresi bilgilerini girmeniz ardından ürün ve hizmet formlarına onay vermeniz istenir. Başvurunuz alındıktan sonra bankanın müşteri iletişim merkezi, tarafınızı arayarak kısa bir görüşme yapar ve hesap açma işleminizi onaylar.

Online Banka Hesabı Açmanın Avantajları

İnternetten banka hesabı açma, zaman tasarrufu sağlamasının yanı sıra sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından da oldukça avantajlıdır. Aynı zamanda gelişmiş bankacılık sistemleri sayesinde tüm işlemler son derece güvenilir bir zeminde tamamlanır. Bankalar, müşteri bilgilerini koruduğu gibi kimlik bilgilerini teyit etmeden hesap açılmasına izin vermez. Bu nedenle üçüncü kişiler adına hesap açma riski de söz konusu değildir.

Başvuru esnasında talep edilen bilgileri teyit etmek amacıyla kurumlar, sesli veya görüntülü görüşme talep eder. Günümüzde birçok banka daha güvenilir bir yöntem olduğu için görüntülü görüşme seçeneğine yönelmiştir. Aynı zamanda başvuru saatleri de fiziksel şubelerde olduğu gibi kısıtlı zaman dilimleri değildir. Örneğin, Akbank 08:00 – 01:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam eder. Bu sayede sadece çalışma saatlerine bağlı kalmadan müsait olduğunuz herhangi bir zaman zarfında başvuru yapabilirsiniz.

İşlemlerinizi online olarak gerçekleştirmenizin bir diğer avantajı ise bankaların sunmuş olduğu kampanyalardır. Mobil Akbank’lı olmanız halinde %51,00’e varan faiz oranlarına sahip vadeli mevduattan yararlanmanız mümkündür. Ayrıca tüm işlemlerinizi mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebilir, harcama takibi yapabilir ve bütçe kontrolünüzü çok daha rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Online Banka Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bankaya gitmeden vadesiz hesap açma süreci son derece basit olsa da bu esnada dikkat etmeniz gereken bazı etkenler vardır. Göz önünde bulundurmanız gereken önemli detayları aşağıdaki maddeler üzerinde görebilirsiniz:

  • Öncelikle farklı bankaların sunmuş olduğu avantajları dikkate almalısınız. Online hesap açmanız halinde nakit avans imkânı sunan veya avantajlı faiz oranlarıyla işlem yapmanıza olanak tanıyan kurumlar vardır.
  • Bankada karar kıldıktan sonra prosedürlerini incelemeniz de önemlidir. Hesap açma şartlarını taşımadığınız takdirde başvurunuz reddedilir.
  • İlk etapta doldurmanız gereken kimlik bilgilerinin doğru olmasına dikkat etmelisiniz. Bankalar, görüntü görüşme esnasında kimliğinizi göstermenizi talep eder. Bu nedenle kimliğinizin hazır olması gerekir.
  • Tarafınıza gönderilen formları onaylarken ürünleri ve hizmetleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Bu detaylara dikkat ettiğiniz sürece işlemlerinizi sorun yaşamadan gerçekleştirmeniz mümkündür. Dilerseniz kurumların müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek kapsamlı bilgiler de alabilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.