Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı

Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı
Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projemizi ORKENT Şirketimiz yapacak” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili bazı çevrelerin bilgi kirliliğine yol açtığına dikkat çekerek, “Kamuoyunda birileri bilgi kirliliği yaratmak için bu projeyi, KİPTAŞ’a devretmişiz gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Hayır, bu doğru değil. Net olarak burada huzurunuzda söyleyeyim, bu projeyi Ortahisar Belediyesi ORKENT Şirketi yapacaktır. KİPTAŞ firması bize danışmanlık hizmeti verecektir” dedi.

Ortahisar Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Kaya başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda Başkan Kaya, Meclis Toplantılarının 2 aylık bir aranın ardından yeniden başladığını belirterek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Kaya, “Yeni dönemde de birinci önceliğimiz Trabzon olacak. Trabzon’umuzu güzelleştirmek, Trabzon’umuza hizmet etmek için seferber olacağız. Bütün hemşerilerimle birlikte, bir aile olmanın bilinciyle şehrimize hizmet edeceğiz” dedi.

2 AYLIK FAALİYETLERLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI

Ortahisar Belediyesinin değişik birimlerince Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan faaliyetlerin sunumuyla devam eden toplantıda Başkan Kaya, çalışmalarla ilgili meclisi bilgilendirdi.

"ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ TRABZON’A DEĞER KATACAK"

Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bilgilendirme Ofisi açıldığını belirten Başkan Kaya, bu projeyle ilgili bazı medya organlarında spekülasyonlar yapıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Çağlayan’da bizden önce, sağ olsun arkadaşlarımızın bir çalışması vardı, o çalışmaları nihayete erdirebilmek adına biz de bir adım attık. Önceliğimiz orada yapılan işi nihayetlendirmekti. Projeyi inceledik, biraz revize edilmesi kanaati oluştu, ona ilişkin çalışmaları başlattık ve akabinde de vatandaşda da şöyle bir algı vardı, Ortahisar Belediyesinin ekonomik durumu bu projeyi yapmaya uygun değil. Böyle bir konu oluşunca İstanbul’a gittim, sağ olsun Ekrem Başkan’la görüştüm. Çok ilgi gösterdi, bu projede yanımızda olacaklarını, destekleyeceklerini söylediler. Ekrem Başkanı duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Ama huzurunuzda şunu söyleyeyim, bu projenin Trabzon’a değer katacak bir projedir.”

"PROJEYİ BİZ YAPACAĞIZ, KİPTAŞ’TAN DANIŞMANLIK DESTEĞİ ALIYORUZ"

“Kamuoyunda birileri bilgi kirliliği yaratmak için ‘Biz bu projeyi, KİPTAŞ’a devretmişiz’ gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Hayır, bu doğru değil. Net olarak burada huzurunuzda söyleyeyim, bu projeyi Ortahisar Belediyesi ORKENT Şirketi yapacaktır. KİPTAŞ firması bize danışmanlık hizmeti verecektir ve kentsel dönüşüm konusundaki tecrübesinden faydalanılacaktır. Katiyen oranın devrine ilişkin bir görüşmemiz de, düşüncemiz de yoktur. Velev ki oldu, KİPTAŞ’a devrettik, KİPTAŞ yaptı. Bundan Trabzon ne kaybeder? Ne zararımız olur? KİPTAŞ bu devletin, bu milletin bir kurumu değil mi? Yani bunun yaygarasını yapmanın manasını ben anlayamıyorum. Hiç olmayan bir mesele. Bizim görüşmemizin tamamı danışmanlık hizmetiyle ilgilidir. O bölgenin insanı olarak bölgedeki yapı stoğunun çok eski olduğunu biliyorum. Benden önceki yöneticiler sağ olsunlar bir adım atmışlar, birinci etapta hak sahiplerinin yüzde 17’si ile görüşmüşler, protokoller imzalamışlar. O yüzde 17’yi yüzde 100 yapmak için ofisimizi açtık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orada yapılacak daha çok iş var. Ama öyle bir anlatılıyor ki, iş bitmiş, yemek hazır, servis edilecek! Hayır! O noktada değiliz, keşke o noktada olsaydık. İnşallah en kısa sürede o noktaya geleceğiz. Bunu beraber yapacağız” dedi.

"KANUNLARI UYGULAMAK ZORUNDAYIZ"

Zabıta ekipleri tarafından turizm tesislerine yönelik yapılan denetimlerle ilgili konuşan Başkan Kaya, “Trabzon’umuzda turizm sezonu nedeniyle bir yoğunluk yaşanıyor. Zabıta ekiplerimiz, birçok apartta denetim yapıldı, kayıt dışılığa ve haksız rekabete yol açan ruhsatsız tesislere ilişkin denetlemeler yapmışlardır, kapatma kararı verdiğimiz müesseseler de oldu. Bu kapatma kararlarını gelişigüzel değil gerekli uyarıları yaparak, tamamen kanuni süreçleri takip ederek yapıyoruz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz ama kanunu de uygulamak zorundayız” diye konuştu.

"KİMSENİN OTURDUĞU YERDEN, ÇALIŞMADAN MAAŞ ALMASINA GÖNLÜM RAZI DEĞİL"

Başkan Kaya, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz’un ‘belediyede liyakate dayalı olmayan yer değiştirmeler ve mobbing yapıldığı ile ilgili’ iddialarına cevap verdi.

Yapılan yer değiştirmelerden haberi olduğunu belirten Başkan Kaya, “Ancak bu benim tasarrufumla olmuyor. Seçildiğim ilk gün bütün birim müdürlerine, şunu söyledim; ‘Birimlerinizde görev yapan, çalışan personelden iş ahlakına uygun davranmayan, verilen görevi yapmayan arkadaşlarınızı lütfen belirleyin. Elinizi vicdanınıza koyarak değerlendirin. Ben tanımıyorum personeli. Siz tanıyorsunuz, siz çalışıyorsunuz. Değerlendirin, verim alamadığınız başka birimde daha verimli olacak personelinizi lütfen bize bildirin. Arkadaşlarımız da bu doğrultuda yaptıkları çalışmaları bizlere aktardılar, ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin oluruyla, tavsiyesiyle. Benim tasarrufumla değil. Tasarruf kullanmam gerekirse onu da kullanırım, hiç imtina etmem. ” dedi.

Herkesin aldığı maaşı hak etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kaya konuya şu şekilde açıklık getirdi: “Ama bir birimde kim iş ahlakına uygun çalışıyor, kim çalışmıyor, kim verilen görevi yapıyor, kim yapmıyor, ben bilemem. Dolayısıyla ben onlara güvenerek, başka birimlerde daha faydalı olacakları inancıyla yer değiştirmeler yapıldı. İlk günde de dedim, bugün de diyorum, hiç kimsenin bu kurumda oturduğu yerden maaş almasına gönlüm razı değil olmuyor. Herkesin mutlaka bir iş yapıyor olmasını önemsiyorum, herkesin aldığı maaşı hak etmesini önemsiyorum. Herkesin helal haram bilincine sahip olmasını önemsiyorum. Aldığı maaşın helal olmasının yolu hak etmektedir. Ben bunu önemsiyorum. Herkesin çalışmasını istiyorum. Hiç kimsenin partisi, dünya görüşü, yaşam biçimi beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, kuruma karşı görevini yapıyor mu, yapmıyor mu? Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Ben böyle bakıyorum. Herkesin de çalışmasını istiyorum. Kimsenin boş boş oturup maaş almasına razı değilim. İzin de vermeyeceğim. Herkes çalışacak, maaşını hak edecek.”

GÜNDEMDEKİ MADDELER İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Başkan Kaya’nın açıklamaları ve Meclis üyelerinin gündem dışı söz almalarının ardından gündeme geçildi. Gündemdeki maddeler tek tek okunmak suretiyle oylandı ve oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.