Ortahisar Belediyesi, ‘Akıllı Kent Bilgi Sistemleri’ uygulamalarını genişletiyor

Ortahisar Belediyesi, ‘Akıllı Kent Bilgi Sistemleri’ uygulamalarını genişletiyor
Ortahisar Belediyesi, günümüz kentlerinin vazgeçilmezi olarak görülen “Akıllı Kent Bilgi Sistemleri” üzerine çalışmalarına başladı.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticesinde artık vatandaşlar ilerleyen günlerde belediyenin web sitesi ve mobil uygulama üzerinden; ruhsat ve imar ile ilgili işlemlerini E-imar, E-ruhsat uygulamaları butonundan online olarak gerçekleştirebilecek.

Bunların dışında Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları coğrafi bilgi sistemi üzerinden anlık olarak takip edilebilecek. Park ve Bahçeler ile Fen İşleri’nin yaptığı çalışmalar, konumsal olarak harita üzerinde gösterilerek oluşabilecek trafik sorunlarının önüne geçilecek.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI ANLIK OLARAK TAKİP EDİLECEK

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin konumsal olarak günlük gittikleri noktalar gösterilecek ve anlık takibi yapılacak. İşçilerin temizlik noktalarındaki verileri günlük olarak tutularak haftalık, aylık ve yıllık olarak hangi konteynırdan kaç defa çöp alınmış raporlanacak ve bu raporlar daha planlı çalışmalarda değerlendirilecek.

AFET ANINDA KAÇIŞ NOKTALARI VE TOPLANMA ALANLARI GÖSTERİLECEK

Herhangi bir afet anında coğrafi bilgi sistemi üzerinden kaçış noktaları ve toplanma alanları gösterilecek. Bilgi İşlem Müdürlüğü bu verileri takip için yeni bir ekip oluşturarak ‘Akıllı Kent Bilgi Servisi’ni kuracak.

DAHA ÖNCE BU NİTELİKTE ÇALIŞMA YAPILMADI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Utku Kol, “Bu zamana kadar Ortahisar Belediyesi’nde bu nitelikte herhangi bir çalışma olmadı” dedi.

Kurulacak serviste personelin düzenli veri girişi sağlayarak belediyeyle ilgili güncel verileri anında paylaşacağını ifade eden Kol, “Biz ilçemizi bir adım öne geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Bunun için de ARGE çalışmalarını ve hibe destek programlarını inceliyoruz. Bu projeleri belediyemize en uygun şekilde kazandırarak vatandaşın hizmetine sunmak için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“VERGİ KAÇAKLARINI EN AZ SEVİYEYE İNDİRECEĞİZ”

Kent Bilgi Sistemi’ni, vatandaşların belediyenin bütün hizmetlerini bilgisayardan veya mobil sistemleri vasıtasıyla yararlanabildiği, her alanda bilgi dönüşleri sağlayan bütünleşik bilgi organizasyonu üzerine kurgulanmış kent yapılanmalarını takip edebilecekleri bir organizasyon olarak tanımlayan Ahmet Utku Kol, “Artık online süreçlerle beraber vatandaş ruhsat başvuruları için 5 kez 10 kez belediyeye gelip gitmek zorunda kalmayacak. Diğer yandan emlak ve çevre-temizlik vergisi ödemeyen birçok vatandaşımız var. Vergi kaçaklarını önlemek için kullanacağımız yazılım ile birçok kurumdan aldığımız verilerle vergi kaçakları tespit edeceğiz. Bunları kayıt altına alarak kaçakları önleyeceğiz ve vergide eşitlik ve adaleti sağlayacağız. Buna bağlı olarak büyük oranda vergi adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. Kaçak beyanla ilgili entegre bir çalışma sağlayacağız ve vatandaşa kolay ödeme yöntemleri sunacağız kaçak beyanı en düşük seviyeye düşüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞIN TEKNOLOJİSİNİ KULLANARAK HALKA KOLAY HİZMET İMKÂNI SUNACAĞIZ”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise, göreve geldiği günden beri ‘Akıllı Kent Bilgi Sistemleri’ uygulamalarına çok önem verdiğini belirtti. Çağın teknolojisini kullanarak halka kolay hizmet imkânı sunacaklarına vurgu yapan Başkan Kaya, bu amaçla İstanbul’da organize edilen ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nin düzenlenmesine destek vererek, belediyenin ilgili birimlerinin zirveye katılmasını sağladı. Zirvede şehirlerin dijital ikiz simülasyonuna şehrin sorunlarıyla ilgili girilen veriler neticesinde önceden afet ve felaketleri tahmin ederek bunlarla ilgili önlemlerin yapay zekaya bağlı bir simülasyon programıyla öngörülmesi değerlendirildi.

“818 MİLYON TL VERGİ KAYBI VAR”

Hatırlanacağı üzere Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediye başkanlığı görevine geldikten sonra yaptıkları araştırmalar neticesinde mülk sahipleri tarafından doğru şekilde beyan edilmeyen emlak, ruhsat, çevre temizlik, arsa, ilan ve reklam vergisi nedeniyle Ortahisar Belediyesi’nin yıllık 818 milyon TL civarında gelir kaybına uğradığını dile getirmişti. Yapılacak uygulama ile bu kayıplar en aza indirilecek.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.