Ortahisar Belediyesi’nden çevreci kampanya

Ortahisar Belediyesi’nden çevreci kampanya
Trabzon'da Ortahisar Belediyesi, ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ isimli bir kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanan plastikler ve mavi kapakların gelirleri, engelli vatandaşlar için tekerlekli ve akülü sandalye alımında kullanılacak.

Ortahisar Belediyesi tarafından başlatılan ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ isimli mavi kapak toplama kampanyası, belediye hizmet binasının önünde gerçekleştirilen etkinlikle başlatıldı. Açılışa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ isimli kampanya kapsamında başta Ortahisar Belediyesi personeli olmak üzere kampanyaya katkı sağlamak isteyen herkesin katılımıyla toplanacak mavi kapaklar geri dönüştürülecek ve buradan elde edilen gelirle engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye alınacak.

KAMPANYAYA DESTEK İÇİN VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNULDU

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, topladıkları mavi kapakları Ortahisar Belediyesi’ne getirerek engelli vatandaşlar için başlatılan iyilik hareketine destek olabilecek. ‘Önce kendimizden başlamalıyız’ ilkesi ile başlatılan proje kapsamında Ortahisar Belediyesi personelinin topladığı mavi kapaklar sayılacak ve teşvik amaçlı en fazla kapak toplayan birime ‘En Çevreci Müdürlük’ unvanı verilecek.

BAŞKAN KAYA: “SOSYAL SORUMLULUK PROJESİYLE BİR İYİLİK HAREKETİ BAŞLATIYORUZ”

Topluma geri dönüşüm bilinci kazandırmanın hedeflendiği ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ isimli mavi kapak toplama kampanyası hakkında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Belediyemizin başlattığı geri dönüşüm yaparak engelleri aşıyoruz kampanyasını başlatıyoruz. Kampanyamız hem insani hem de çevreci yönüyle çok değerli. Sizlerin bildiği gibi ülkemizin sınırsız kaynakları var. Ancak bu kaynaklar maalesef birçok alanda heba ediliyor. Biz istiyoruz ki bu kaynaklarımızı heba olmaktan kurtaralım ve geri dönüşümde bu kaynaklarımızı değerlendirelim. Hem de bunu sosyal sorumluluk projesiyle bir iyilik hareketine dönüştürelim. İyilik hareketinin açılımı ne? Engellilerimize tekerlekli sandalye almak. Geri dönüştürülebilecek atıkları toplayıp belediyemiz öncülüğünde siz çalışma arkadaşlarımla birlikte geri dönüşüm tesislerine gönderelim, oradan da engellilerimiz için tekerlekli sandalye alalım” dedi.

BAŞKAN KAYA, TÜM VATANDAŞLARI İYİLİK HAREKETİNE DAVET ETTİ

Sürdürülebilir yaşam ve sürdürülebilir doğa için geri dönüşümün olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu uygulama bizlere devredilen bu cennet vatanı gelecek nesillere aynı güzellikte devredebilmemizin de bir yolu. Buradan bütün hemşerilerime, bütün vatandaşlarıma bu çağrıyı da yapmak istiyorum; bu sadece Ortahisar Belediyemiz personelinin ve bizlerin görevi değil, hepimizin görevi. Yaşama karşı, doğaya karşı, ülkemize karşı ve çocuklarımızın güzel geleceği için hep birlikte atıkları toplayalım. Geri dönüşümde değerlendirelim ve bir engellimizin yaşamını kolaylaştırmak için ona bir tekerlekli sandalye alalım istiyoruz. Bu kampanyaya bütün Trabzonluları, bütün hemşerilerimi davet ediyorum.”

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya, birim müdürleri ve personeli, kampanya için toplanan mavi kapakları geri dönüşüm kutularına doldurdu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum