Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Düşüşte: Endişe Verici Bir Gerileme

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Düşüşte: Endişe Verici Bir Gerileme
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), bir zamanlar Türkiye’de 70. sıralarda yer aldığı EduRank listesinin 2024 sıralamasında 84. sıraya geriledi. RTEÜ'nün geçen yılın ardından bu yıl da gerilemesi, üniversitedeki gerileme trendini gözler önüne serdi.

Dünyanın önde gelen üniversite değerlendirme kuruluşlarından biri olan EduRank, 2024 yılı üniversite sıralamalarını yayınladı. 2023'te 83. sıraya gerileyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, bu yıl da düşüşünü sürdürdü ve bir basamak daha geriledi.

Araştırma performansı, akademik olmayan tanınırlık ve mezun popülerliği gibi kriterlere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Türkiye'deki üniversiteler arasında her geçen yıl gerilemeye devam ediyor.

Daha önceki yıllarda 70. sıralarda yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2023 Sıralamasında 83. sıraya geriledikten sonra 2024 Sıralamasında da gerilemesini sürdürerek bir basamak daha geriledi ve 84. sıraya düştü.

Geçmiş yıllarda Türkiye’de 70., Asya’da 850, Dünya’da ise 1987. sırada yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, EduRank 2024 sıralamasında ise Türkiye’de 84. sıraya, Asya’da 1492. ve Dünya'da 4299. sıraya geriledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 6.803 yayın, 47.140 alıntı ve kabul oranı yüzde 30’da kaldı.

Yayın sayısı, alıntı sayısı ve kabul oranındaki yetersizlik de RTEÜ'nün gerilemesinin sebepleri arasında. 6.803 yayın, 47.140 alıntı ve yüzde 30 kabul oranı, üniversitenin araştırma ve akademik üretim alanındaki zayıflığını gösteriyor.

Üniversitenin daha üst sıralara doğru tırmanması gerekirken gün geçtikte daha da gerilemesi “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde neler oluyor?” sorusunu gündeme taşırken; ana okulu öğrencilerin yaptığı incik boncukları birbirlerine gösterme telaşında olan minik kalpler gibi üniversiteyi sosyal medya fenomenliğine dönüştüren bir yönetim mekanizmasının ortaya çıkması üniversitenin geldiği durumu gözler önüne seriyor.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-dususte-endise-verici-bir-gerileme.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
45 Yorum