Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Tıp Eğitiminde Devrim: Yerli Eğitim Simülatörü Dünyaya Açıldı

RTEÜ öğretim üyelerinin geliştirdiği yenilikçi tıbbi eğitim simülatörü, medikal eğitime erişimi kolaylaştırarak tıp eğitiminde fırsat eşitliği sunuyor. RTEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kenan Kamburoğlu ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Mahmutoğlu'nun TÜBİTAK 1512 BİGG desteğiyle kurduğu SimClever TM (Rise Teknoloji A.Ş.), simülasyon tabanlı eğitimlerde kullanılan pahalı ve karmaşık mekanik sistemlere ekonomik ve adaptif bir yazılım alternatifi geliştirdi. Bu sayede mekanik sistemlerin dezavantajları ortadan kaldırılıyor.
Geliştirilen bu teknoloji, simülasyon tabanlı medikal eğitime erişimi kolaylaştırarak tıp eğitiminde fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor. Aynı zamanda, eğitim kurumlarının ölçme, değerlendirme ve akreditasyon süreçlerini kolaylaştırarak eğitim kalitesini artıracak. Öğrencilere ve eğitmenlere sunduğu kullanım kolaylığı ve geliştirme fırsatları da projenin önemli artıları arasında yer alıyor.
Ürettikleri tıbbi eğitim simülatörü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Kenan Kamburoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Mahmutoğlu, ürünlerinin Amerika, İngiltere ve Avustralya gibi 6 ülkeye ihraç edildiğini ve Hacettepe ile Gazi Üniversitesi gibi Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerinde de aktif olarak kullanıldığını belirtti. Ayrıca, TÜBİTAK 1707 kapsamında savunma sanayii devi HAVELSAN ile birlikte 4 farklı simülasyon modülü geliştirdiklerini de ifade ettiler.
Başarılı çalışmalarına devam eden öğretim üyeleri, bir yıl içerisinde de ultrason simülatörünü tamamlamayı planladıklarını müjdeledi.
Allah razı olsun
Yanıtla (0) (0)Muazzam bir başarı, tebrik ediyorum...
Yanıtla (1) (0)