Rektör Çuvalcı, 80 Yaşındaki KTÜ Mezununa Diplomasını Takdim Etti

Rektör Çuvalcı, 80 Yaşındaki KTÜ Mezununa Diplomasını Takdim Etti
KTÜ mezunu, 54 yıl sonra diplomasını KTÜ Rektöründen teslim aldı. 54 yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) mezun olan Mehmet Şefik Aydın, diplomasını KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’dan teslim aldı.

KTÜ Rektörlük makamında düzenlenen anlamlı törende, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 1970 yılında (KTÜ) İnşaat ve Mimarlık Fakültesi'nden, Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Mehmet Şefik Aydın’a diplomasını takdim etti. 1944 Kâhta doğumlu olan Mehmet Şefik Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat ve Mimarlık Fakültesi'nden, Yüksek İnşaat Mühendisi olarak Mart 1970'te mezun oldu. KTÜ’nün eğitim-öğretim hayatına başladıktan sonra verdiği ikinci dönem mezunlarından birisi olan Aydın, mezuniyet, sonrasında Geçici Mezuniyet Belgesi alarak memuriyet hayatına adım attı.

Aydın, geçen süre boyunca çeşitli nedenlerle alamadığı diplomasını emekli olduktan sonra geldiği KTÜ’de, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın elinden aldı. Diploma teslimi, Rektörlük makamında düzenlenen sade ama duygusal bir atmosferde gerçekleşti. 54 yıl sonra gerçekleşen Diploma Takdim Töreni’ne, bu özel anı Aydın ile paylaşmak isteyen kızı, damadı ve torunları da katıldı.

Mezuniyetini yıllar sonra belgeleyen Aydın, diplomasını almanın mutluluğunu dile getirirken tekrar KTÜ’de bulunmanın kendisi için ne kadar anlamlı olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Çuvalcı ise KTÜ’nün her zaman mezunlarıyla gurur duyduğunu ve onları, KTÜ’nün bir parçası olarak görmeye devam ettiğini vurguladı.

KTÜ’nün geçmişten bugüne köklü bir eğitim kurumu olduğunu hatırlatan bu anlamlı buluşma, KTÜ tarihinde iz bırakan anlardan biri olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.