Rize Artvin ve Ordu Giresun Havalimanı'na Sefer ve Güzergah Mobingi, Trabzon'a Yeni Havalimanı Yapmak İçin Yeni Hizmet Binaları
Trabzon Havalimanının yolcu sayısı düşmesin ve Trabzon’a denize dolgu yıllık 15 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapabilmek için Rize Artvin Havalimanı’nın ihtiyacı olan günlük 6 İstanbul seferi ve 1 Ankara seferi ihtiyacının yanı sıra haftalık olarak İzmir’e ilave 1 sefer, Antalya’ya haftalık 2 sefer, Bursa, Kocaeli, Diyarbakır ve Adana’ya da haftalık 1’er sefer olmak üzere her gün en az 8 yurt içi seferi engellenen ve yurt dışı seferleri de konulmayan Rize Artvin Havalimanı’nın engellenen 8 yurt içi seferi ile her gün yaklaşık 2500, aylık 75 bin, yıllık ise 900 binden fazla yurt içi yolcusu Trabzon Havalimanı’na yönlendiriliyor. Yurt dışı yolcuları ile yılda 1 milyondan fazla yolcu Rize Artvin Havalimanı yerine Trabzon’a yönlendirilerek Trabzon Havalimanı’nı kullanmak zorunda bırakılıyor. Ordu Giresun Havalimanı da Rize Artvin Havalimanı ile birebir aynı şekilde sefer ve güzergah sorunu yaşarken bu iki havalimanı arasında bulunan ve son 3 bakanın Trabzonlu olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Trabzon Havalimanı’nın sefer sayılarını artırmakla kalmayıp Rize Artvin ile Ordu Giresun Havalimanı’na verilmeyen seferlerle yolcu sayısını artırma yoluna giden Trabzon Havalimanı’na yatırım üstüne yatırım yapmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize Artvin Havalimanı ile Ordu Giresun Havalimanı’na vermedikleri seferlerle Trabzon Havalimanı’nın yolcu sayısını artırmanın gururunu ve sevincini yaşarken Trabzon Havalimanı’nın artan yolcu sayısı ve ihtiyaçlar doğrultusunda kapasitesinin artırılması amacıyla başlattıkları yenileme çalışmalarının tamamlandığını, yapımı tamamlanan yeni hizmet binaları ve alanlarını 27 Ağustos Salı günü hizmete açacaklarını duyurdu. Yeni hizmet binalarını Trabzon’un artan yolcu kapasitesine hizmet verebilecek büyüklükte yaptıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, dış hatlar gelen yolcu binasını 3 bin 77, CIP yolcu binasını ise 860 metrekare büyüklükte inşa ettiklerini söyledi.
Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı yeni hizmet binaları ile ilgili açıklamada bulundu. Rize Artvin Havalimanı ile Ordu Giresun Havalimanına uyguladıkları sefer ve güzergah mobingleriyle Trabzon Havalimanında yolcu sayısı artarken, Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nın artan yolcu sayısı ve ihtiyaçlar doğrultusunda başlattıkları genişletilmesi çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Bakan Uraloğlu, “2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunan havalimanımız Ülkemizin en yoğun 9. havalimanı konumunda. 2024 yılında ise bu zamana kadar 17 bin 208 uçak trafiğiyle 2,5 milyona yakın yolcu ağırladı. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda da mevcut havalimanımızı genişletmek ve Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandırmak için başladığımız çalışmaları tamamladık. Yeni hizmet binalarını ve bağlantı yolunu 27 Ağustos Salı günü hizmete açacağız.” dedi.
Bakan Uraloğlu, dış hatlar gelen yolcu binası, Isı merkez binası ve CIP Terminali’nin açışını gerçekleştireceklerini kaydederek bu binalarda yapım çalışmalarının bittiğini bildirdi. Birinci Rotunda yapısının yapım işlerinin devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, Dış hatlar giden yolcu binası cephe imalatlarının yapımının devam ettiğini söyledi. Uraloğlu, “Yeni hizmet binalarımızı Trabzon’un artan yolcu kapasitesine hizmet verebilecek büyüklükte yaptık. Dış hatlar gelen yolcu terminalini 3 bin 77 metrekare büyüklüğünde, havalimanımıza kazandırdığımız yeni CIP Yolcu Binasını ise 860 metrekare büyüklükte inşa ettik. Yeni CIP terminalinin modern mimarisi ve donanımı ile yolcularımızın bekleme sürelerini keyifli hale getirecek hizmetler sunacağız ve seyahat deneyimini en üst seviyeye çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.
Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nda kapasiteye artırırken yolcuların konforunu da sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Dış hatlar gelen yolcu terminalinin 100 metre uzunlukta bitümlü sıcak karışım kaplama standardında olan karayolu bağlantı çalışmalarını da eş zamanlı olarak bitirdik.” diye konuştu.
Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU