Rize Belediyesi: Çay Sirkesi ile Kokarca Böceği Mücadelesi Başarılı Sonuç Verdi

Rize Belediyesi: Çay Sirkesi ile Kokarca Böceği Mücadelesi Başarılı Sonuç Verdi
Rize Belediyesi'nin çay lifiyle ürettiği organik çay sirkesinin, bölgeyi istila eden kokarca böceğiyle mücadelede başarılı olduğu bildirildi.

Rize Organize Sanayi Bölgesinde Rize Belediyesine ait olan Çay Lifinden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi'nde kimyasal hiçbir madde kullanılmadan çay lifinden üretilen organik çay sirkesinin Karadeniz Bölgesinde tarım ürünlerini tehdit eden kokarca böceğine karşı mücadelede etkin sonuç verdiği bildirildi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Metin Turan tarafından yapılan araştırma ve sunulan raporla çay sirkesinin kokarca böceği üzerindeki etkinliğinin belirlendiğine vurgu yapılarak, Çay Lifinden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi'nde üretilen Çaydalı Çay Sirkesi’nin 4. Rize Gastronomi Günleri'nde Prof. Dr. Metin Turan tarafından tanıtılarak denendiği ve başarılı bir sonuç verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Rize Belediyesi'nin destekleriyle oluşturulan projenin tarıma büyük katkı sunmasının hedeflendiği kaydedilerek, doğaya ve ekolojik dengeye hiçbir zarar vermeden kokarca böceğini yok eden Çaydalı Çay Sirkesinin böceğin bulunduğu alanlara püskürtme yöntemiyle uygulanarak kullanılabileceği ifade edildi.

rize-belediyesi-cay-sirkesi-ile-kokarca-bocegi-mucadelesi-basarili-sonuc-verdi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum