Rize Gençlik Hizmetleri Müdürü Çakmakçı Rize Gençliğinin Teknofest Zaferini Kutladı

Rize Gençlik Hizmetleri Müdürü Çakmakçı Rize Gençliğinin Teknofest Zaferini Kutladı
Rize Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, Rize Gençlik Merkezi Temren Roket Takımı'nın TEKNOFEST 2024 Roket Yarışmasında Türkiye 3.'sü olması dolayısıyla öğrencileri tebrik etti. Çakmakçı, 5 kategoride Türkiye derecesi hedeflediklerini kaydetti.

Rize Gençlik Merkezi Temren Roket Takımı, Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2024'te büyük bir başarıya imza attı. Lise (A1) kategorisinde 484 takımın yarıştığı roket yarışmasında finale kalan 31 takım arasında yer alan Rize ekibi, final yarışmalarında Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir gurur yaşattı.

Takımın danışmanları Serdar Yazıcı ve Erdoğan İsren Aslan ile genç mucitler Kayra Öksüz, Zeynep Zeren Nişancı, Nuri Anıl Korkmaz, Hatice Özer, Kerem Eymen Çeliker, Cemre Avşar, Ecrin Balcı, Ali Karkan, Ubeyde Kırıcı'nın yıl boyunca gösterdiği özverili çalışma, bu büyük başarıyı beraberinde getirdi.

Rize Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, bu başarının Rize ve Rize gençliği için bir başlangıç olduğunu ve 2025'te daha fazla kategoride yarışarak Türkiye derecesi hedeflediklerini belirtti.

Çakmakçı, gençlerin yıl boyunca gösterdiği özveri ve emeğin meyvesini aldığını ifade ederek, Rize Gençlik Merkezi'nin bu başarısının diğer gençlere de ilham kaynağı olacağını ve onları daha büyük başarılara ulaşmaya teşvik edeceğini ifade ederek, "Bu başarıya imza atan yıl boyunca geceli gündüzlü saatlerce emek veren Danışman Hocalarımız; Serdar Yazıcı, Erdoğan İsren Aslan ve takımı oluşturan genç mucitlerimiz; Kayra Öksüz, Zeynep Zeren Nişancı, Nuri Anıl Korkmaz, Hatice Özer, Kerem Eymen Çeliker, Cemre Avşar, Ecrin Balcı, Ali Karkan, Ubeyde Kırıcı’yı tebrik ediyorum.” dedi.

Rize'de gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin arttığını ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirildiği bir ortamın oluştuğunu vurgulayan Çakmakçı, 2024 TEKNOFEST'te roket, elektrikli araç ve drone takımlarıyla katılan Rize Gençlik Merkezi'nin gelecek hedefleri arasında en az 5 kategoride katılıp Türkiye derecesi almanın yer aldığını kaydetti. Çakmakçı, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarken, özellikle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali İhsan Selim Baydaş ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk'e desteklerinden dolayı özel olarak teşekkür etti.

rize-genclik-merkezi-temren-roket-takimi-turkiye-3-su-oldu.jpg

rize-genclik-merkezinin-temren-roket-takimi-2024-teknofest-roket-yarismasinda-turkiye-ucuncusu-oldu-12-001.jpg

rize-genclik-merkezinin-temren-roket-takimi-2024-teknofest-roket-yarismasinda-turkiye-ucuncusu-oldu-13-001.jpg

rize-genclik-merkezinin-temren-roket-takimi-2024-teknofest-roket-yarismasinda-turkiye-ucuncusu-oldu-1-001.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Gençlik Merkezi TEMREN Roket Takımı Türkiye 3.'sü Oldu

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum