Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden Anne Sütü Bilgilendirmesi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden Anne Sütü Bilgilendirmesi
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında "Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır" sloganıyla anne sütü konusunda önemli bir farkındalık çalışması başlattı.

Müdürlük, bu hafta boyunca anne sütünün hem anne hem de bebek sağlığı üzerindeki sayısız faydasına dikkat çekiyor.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlanması gerektiğini ve ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması temel amacımızdır. Dünya sağlık otoritelerinin önerdiği ve Bakanlığımızca yürütülen ve ilimizde de özenle uygulanan programa göre; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi gerekmektedir." dedi.

Ayrıca Tepe, “Anne sütü bebeğin sadece besin ihtiyacını karşılamakla kalmaz aynı zamanda içerdiği biyoaktif maddelerle bebeği hem enfeksiyon hastalıklarına karşı korur hem de alerji, obezite, kanser ve kronik hastalıkları azaltıcı etkisi vardır. Ayrıca bebeğin ruhsal, bedensel ve zekâ gelişimine yardımcı olur. İlimiz 2008 yılında almış olduğu ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanını koruyarak çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerini kullanarak, “Anne sütü alımının anne ve bebek sağlığı üzerine sayısız yararları vardır. Optimal emzirme uygulamaları çocukların hayatta kalması ve erken çocukluk gelişimi açısından hayati önem taşımaktadır. Yapılan çalışmalar emzirmenin bebeklerin hayatta kalmasını sağlamasının ötesinde anneler, aileler ve toplumlar açısından da kısa ve uzun vadeli çok çeşitli yararları olduğunu göstermektedir. Anne sütünün her zaman ulaşılabilir ve ekonomik olması, taze ve mikroorganizmalar tarafından kirlenmemiş olması toplum sağlığı açısından da ayrı bir öneme sahiptir.” şeklinde konuştu.

rize-il-saglik-mudurlugunden-anne-sutu-bilgilendirmesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.