Rize Kur'an Eğitim Merkezi Başvuruları Başladı

Rize Kur'an Eğitim Merkezi Başvuruları Başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rize'de de açılan Kur'an Eğitim Merkezlerine başvurular başladı. Başvurular 12 Temmuz 2024 tarihinde başladı ve 25 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yeni bir birim olarak hizmet verecek olan Kur'an Eğitim Merkezleri eğitim öğretime başlıyor. Hem dini bilgilerle donatılmış hem de çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye vakıf nesiller yetiştirmeyi amaçlayan, Ankara ve İstanbul ile birlikte Rize’de de açılan bu merkezlere 12-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz.

Başvuruda bulunmak için lütfen bu alana tıklayınız...

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonucuna göre öğrenci (hafız) alımı yapılacak Kur’an Eğitim Merkezleri 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılacak.

Rize’de açılacak olan Kur’an Eğitim Merkezi, Çayeli ilçesinde muhteşem manzarası ile eşsiz güzellikteki modern binada hizmet verecek.

Buraya yerleşen hafızlar, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam-Hatip Lisesinde örgün eğitime devam ederken aynı zamanda Kur’an eğitim merkezinde alanında uzman öğretmenler rehberliğinde İslami ilimleri güvenilir kaynaklardan öğrenerek eğitim alacak.

Kur’an Eğitim Merkezlerinin amacının “Değerli olan özenle korunmalı ve hak ettiği yeri bulmalıdır.” gerçeğinden yola çıkarak toplumu yüce ufuklara ve yüksek hedeflere ulaştıracak nesillerin hem dinî bilgilerle donatılması hem de çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye vakıf olarak çift yönlü yetiştirilmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Kimler Başvurabilir?

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen hafızlık tespit sınavında başarılı olup hafızlık belgesi almış olmak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan liseye geçiş sınavına (LGS) girmiş olmak.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilecek olan yetenek sınavına girmiş olmak.

Yatılı olarak eğitime devam etmesine engel teşkil eden bir sağlık sorunu bulunmamak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, yabancılar içinse yabancı kimlik numarası veya uyruk numarasını sahip olmak.

Puan Hesaplaması

Ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav puanının %50’si ile yetenek sınav puanının %50’si alınarak yerleştirme puanı hesaplanır.

Hafızlığın Pekiştirilmesi

Büyük emeklerle elde edilen hafızlığın muhafaza edilmesi için her gün belirli bir planlama dahilinde hafızlık tekrarı yapılır.

Derslerin İşlenişi

Günün ilk saatlerinde Millî Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan dersler okullarda, mesleki dersler ise öğleden sonra Kur’an eğitim merkezlerinde işlenir.

Sosyal, Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler

Bilimsel ve kültürel alanlarda sizleri destekleyecek birçok farklı dersin yanında sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler de gerçekleştirilecektir.

Burs İmkânı

Kur’an eğitim merkezlerinde eğitim görmeye hak kazanmış tüm öğrencilere burs verilecektir.

Üniversiteye Hazırlık Kursları

Lise üçüncü sınıftan itibaren Kur’an eğitim merkezlerinde açılacak üniversiteye hazırlık kurslarıyla YKS sınavına hazırlık yapılacaktır.

Kur’an eğitim merkezlerindeki eğitimlere devam ederken örgün olarak lise eğitimlerine de devam etme imkânı bulacak öğrencilerimiz; Arapça dil eğitimi, Temel İslami kaynakları anlayabilme becerisi, Yabancı dil eğitimi, Yaz aylarında dil eğitimini geliştirmeye yönelik programlar, Mûsiki eğitimi ve sanatsal faaliyetler gibi kazanımlar elde edecekler.

Kur’an Eğitim Merkezleri Yetenek Sınav Tarihi: 31 Temmuz 2024

Sınav Başvuru Tarihleri: 12 – 25 Temmuz 2024

Başvuruda bulunmak için lütfen bu alana tıklayınız...

Detalı bilgi için;

(0 312) 295 99 88

(0 312) 295 99 92

(0 464) 532 22 88

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-5.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-7.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-12.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-4.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-11.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-8.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-1.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-10.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-9.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-2.jpg

rize-kuran-egitim-merkezine-basvurular-basladi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum