Rize LGS'de 3 Türkiye 1.'si Çıkardı

Rize LGS'de 3 Türkiye 1.'si Çıkardı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçlarına göre Rize’den 3 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye 1.’si oldu.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte 3 öğrencinin 500 tam puan aldığını, sınava giren 2.651 öğrencinin 2024 LGS puan ortalamasının 315,34 olduğunu bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zeynep Cihan, özel okul öğrencilerinden Yiğit Aşçı ve İlke Güçlü’nün tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldıkları kaydedildi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği hatırlatmasında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: “LGS kapsamında yapılan Merkezi Sınav verilerine göre 2024 yılında doğru cevap ortalamamız Türkçe testinde 10,75, Matematik testinde 6,93, Fen Bilimleri testinde10,08, İnkılap Tarihi testinde 5,41, Din Kültürü testinde 6,53 ve Yabancı Dil testinde 5,41 olmuştur.

İlimizdeki öğrencilerimize yetenek temelli yönlendirme ve ölçme temelli geri bildirim sağlayarak onların akademik hedeflerine ulaşmalarına rehberlik etmek amacıyla 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı itibari ile hayata geçirdiğimiz “Rize’de Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi” ilimizdeki tüm kamu ve özel ortaokullarda yıl içinde yapılan “süreç değerlendirme sınavları” sonucuna göre; zümre, okul, ilçe ve il bazlı değerlendirmeler yapılıp dönütler alınarak gerekli tedbirler alınmış, akademik hedeflere ulaşma hususunda yönlendirmeler yapılmıştır.

Bu vesile ile yıl boyunca öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun sınav sürecine bizzat dâhil olarak desteklerini her zaman hissettiren kıymetli velilerimize ve bu başarının ortaya çıkmasında başrol alan değerli öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Zorlu süreci başarıyla ve sabırla yürüterek yeni başlangıçların eşiğine ulaşan sevgili öğrencilerimize eğitim hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarının eksik olmamasını temenni ederiz.

Tercih sürecinin başladığı 28 Haziran (bugün) itibari ile öğrencilerimiz ilgi, yetenek ve başarıları doğrultusunda Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri ile denizcilik, sivil havacılık, endüstriyel otomasyon, tarım alanı, yiyecek içecek hizmetleri, sağlık alanı gibi geleceğin mesleklerini içeren alanlara sahip mesleki teknik Anadolu liselerinin mevcut olduğu ilimizde istedikleri okulu tercih edebilirler.

Okul türü ve alan çeşitliliği konusunda oldukça zengin olan ilimizde Rize'deki ortaokullarımızdan mezun olan ve ilimizdeki okullardan herhangi birini tercih eden öğrencilerimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi 'TercihimRize' projesi kapsamında Rize Belediyesinin destekleriyle;

Türkiye geneli yüzdelik dilimi,

'0,01 ile 0,10' arasında olan öğrencilerimiz 20 bin Türk Lirası

'0,11 ile 0,49' arasında olan öğrencilerimiz 15 bin Türk Lirası

'0,50 ile 1,00' arasında olan öğrencilerimiz 12 bin 500 Türk Lirası

'1,01 ile 1,50' arasında olan öğrencilerimiz 10 bin Türk Lirası ile ödüllendirilecektir.

Rize'mizin muhteşem doğasında, seçkin okullarımızda eğitim görmek isteyen her öğrencimizin tercihini Rize'den yana kullanmasını bekliyor ve tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum