Rize Milletvekili Ocaklı TBMM Kürsüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yaş Çay ile İlgili Açıklamasına Tepki Gösterdi

Rize Milletvekili Ocaklı TBMM Kürsüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yaş Çay ile İlgili Açıklamasına Tepki Gösterdi
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaş çay ile ilgili yaptığı açıklamaya TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma ile tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Rize’ye geldiğinde Güneysu ilçesinde kendisini karşılayanlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde yaptığı açıklamalarla yaş çay üreticilerinin 17 TL olan ÇAYKUR fiyatı yerine çaylarını 11 TL’den özele satış yaptıkları ve büyük mağduriyetler yaşadıklarından haberdar olduğuna dair vurguda bulunarak çay yetiştiren ve üretenlere yönelik "Çaylar ne âlemde? Fakat şimdi artık makinayla tarıyorsunuz diye duyuyorum. Bu da tabii pek hayra alamet değil. Nereden nereye geldik. Şimdi makinayla çayı tarıyoruz. Ben anlamam, siz anlıyorsunuz bu işlerden ama benim hemşerilerim kendine yakışanı yapar" ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın babaocağı Rize’de hemşehrisi olan üreticilerin sorununa kayıtsız kalması ve sorun hakkında çözüm üretmekten kaçınarak o şekilde bir açıklama yapması tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o sözlerine bir tepki de CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı’dan geldi.

Milletvekili Ocaklı, TBMM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’deki sözlerini hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı, çaydaki sorunları görmezden gelmiş, sorumluluğu vatandaşa yüklemiş! Ben de diyorum ki; sizi orada karşılayanların sayısı giderek azalıyor, bu sizin için pek hayra alamet değil. Oradaki seçim sonuçları da sizin için pek hayra alamet değil. Benim hemşehrilerim kendine yakışanı yapacak ve ilk seçimde iktidarı değiştirecek.” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
29 Yorum