Rize POMEM'de Mezuniyet Heyecanı

Rize POMEM'de Mezuniyet Heyecanı
Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 175 öğrenci, düzenlenen 30. Dönem mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

Kalkandere Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin salonunda gerçekleştirilen 30. Dönem mezuniyet törenine; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz, Baro Başkanı Ümit Peçe, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, Kalkandere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutan Vekili Mehmet Yeşilgöl, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, diğer davetliler ve mezunların aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, mezun olan polis adaylarıyla gurur duyduklarını, mezun olacak öğrencilerin aldıkları eğitimle emniyet teşkilatını büyük bir güç katacaklarını belirtti.

Mesleğe ilk adımlarını atan polislere hitaben yaptığı konuşmada Vali Baydaş, yeni polis memurlarının mavi üniformayı bir şeref vesilesi olarak kabul ettiklerini belirterek, “Bugün çocuklarınız için özel bir gün; mürüvvet günlerinden biridir. Üzerlerinde taşıdıkları bu mavi devlet üniforması, onların yaşamları boyunca onurlandıracakları bir şereftir. Sizleri tebrik ediyor ve bu mutlu günlerinde yanlarında olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Vali Baydaş, “Kıymetli mesai arkadaşlarım ve değerli polis kardeşlerim, uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden sonra bugün, emniyet teşkilatımızın birer neferi olarak, ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olacaksınız. Şehirlerimizin, sokaklarımızın ve ülkemizin güvenliğinde önemli bir rol üstleneceksiniz. Üzerinizde taşıdığınız bu üniforma, Türk milletinin ve ailenizin şerefidir. Bu üniformayı giyerken her adımınızı, her hareketinizi, her davranışınızı bu bilinci taşıyarak yapmanız gerekmektedir. Ailelerinizle ve polis okulundaki öğretmenlerinizle birlikte, İçişleri Bakanlığı teşkilatımıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne olan sorumluluğunuzu bugün üstleniyorsunuz. Devletler, sokaklarında güvenlik görevlileri ve emniyet güçleri bulundurduklarında devlet olduklarını hissettirirler. Bu nedenle, bugün giydiğiniz üniforma, bayrağımızın dalgalanması kadar kıymetlidir. Bu üniformayı büyük bir dikkat ve özenle taşımaya devam edeceksiniz. Sadakatle ve şükranla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etmek, tek onurumuz ve şerefimizdir. Bu üniforma ile bu onuru, bu şerefi bir kez daha paylaştığınızı ve kabul ettiğinizi biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın tebrik ve selamlarını iletiyorum. Değerli mesai arkadaşlarım, devlet hizmetiniz ve emniyet teşkilatına katıldığınız bu özel gününüz, mezuniyetiniz hayırlı ve şerefli olsun” şeklinde konuştu.

Törende, eğitimleri boyunca dereceye giren 3 öğrenciye ödülleri Vali Baydaş ve protokol üyelerince verilmesinin ardından İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duasının sonrası 175 polis adayının yemini ve kep atma seremonisiyle tören son buldu.

rize-pomemde-mezuniyet-heyecani.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.