Rize Yeşilay’dan İkizdereFest

Rize Yeşilay’dan İkizdereFest
Yeşilay Rize Şubesi tarafından gerçekleştirilen ilçe etkinliklerine “İkizdereFest” ile devam edildi.

Hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda ilgili kurumlar tarafından kurulan stantlar ile gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerin bağımlılıklarla mücadele konusunda bilgilendirilmesi ve sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri hedeflenmiştir.

Programa İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, Yeşilay Rize Şube Başkanı Selçuk Beşikçi, yönetim kurulu üyeleri, yeşilay gönüllüleri ve ilçede eğitim gören öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından masa tenisi, güreş, basketbol, voleybol, matrak başta olmak üzere birçok sportif aktiviteler, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından
kan şekeri ölçümü ve karbonmonoksit cihazıyla ölçüm yapılarak hangi düzeyde sigara içicisi ve hangi risk aralığında olduğu tespit edildi. Ayrıca recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanedi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Neslihan Özçelik tarafından sigara bırakma ve teknoloji bağımlılığı konularında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

Yeşilay gönüllülerimiz ve formatörlerimiz tarafından açık hava sınıfında bilgilendirmeler, bilgi yarışmaları, akıl zeka oyunları, YEDAM tarafından ise bağımlılıklarla mücadele hakkında bilgilendirmeler gün boyunca yapıldı.

Ayrıca İkizdere dağcılık kulübü(İdak) tarafından katılımcılara dağcılık ve tırmanış hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Etkinliğe katılanlar, ellerindeki pankartlar ve dövizlerle Cumhuriyet Caddesi'nde “Bağımlı Olma, Sağlıklı Ol” hedefiyle yürüyüş yaptı.

Güzergahta bulunan kahvehanelerde ve işletmelerde vatandaşlar sağlık yaşam yürüyüşüne davet edilerek, bağımlılıklarla mücadele konusunda Yeşilay tarafından hazırlanmış materyaller dağıtıldı.

Bisiklet federasyonu il temsilciliğince de “Sağlığın Keyfini Sürelim” temasıyla öğrencilerin katılımıyla pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi.

Festivalde konuşma gerçekleştiren Kaymakam Ali Özdaş Yeşilay'ın bağımlılıklarla mücadelede ki önemine işaret ederek "Yeşilay bağımlılıklarla mücadele etme ve farkındalık bilincinin oluşmasında öncü kuruluşumuz. Ülke genelinde başlatılan mücadelenin ilimizde de artarak devam etmesinde bu tür organizasyonların önemi çok büyük. Burada gencinden yaşlısına herkesi yeşil hilalin gölgesinde bir araya getiren Rize Yeşilay şubemize teşekkür ederiz." dedi.

Yeşilay Şube Başkanı Beşikçi ise bağımlılıkla mücadelenin asıl amacının sağlıklı yaşam olduğunu belirterek,"Ulaşamadığımız insan kalmasın parolasıyla çıktığımız bu yolda bugün İkizdere ilçesinde festival gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bağımlılıklar karşısında verdiğimiz savaşta halkımızın bizlere verdiği destek her geçen gün artarak devam etmekte. İnsan sağlığının önemi ne yazık ki kaybedildiğinde anlaşılmakta. Tüm vatandaşlarımızı sağlığımızı etkileyen her türlü bağımlılığının karşısında durmaya ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Festivalde emeği geçen ekip arkadaşlarımıza, destek veren kamu kurum kuruluşlarına ve değerli halkımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

yesilay-rize-subesi-tarafindan-gerceklestirilen-ilce-etkinliklerine-ikizderefest-ile-devam-edildi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.