Rize’de 200 Forklift Operatörü Yetiştiriliyor

RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, borsanın sürekli gelişim vizyonuyla Rize ve çay sektörü için çeşitli projeler ve eğitimler düzenlemeye devam ettiğini vurguladı. RTB Başkanı Erdoğan, eğitimin bölgesel kalkınma için güçlü bir araç olduğuna inandıklarını belirterek, bu eğitimlerin üreticilerin daha kaliteli ve verimli çay üretmelerine, sektördeki iş gücünün yetkinleşmesine ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilmelerine olanak sağladığını ifade etti. Son yıllarda yüzün üzerinde eğitim ve organizasyona imza atan RTB'nin yeni projesinin ise çay sektöründeki önemli bir sorun olan eğitimli forklift operatörü ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.
Çay sektöründe forklift operatörlüğünün verimliliği artırma, iş güvenliğini sağlama ve iş gücü kalitesini yükseltme açısından kritik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, forklift operatörlüğü eğitiminin, operatörlere doğru kullanım tekniklerini öğreterek iş kazalarını azaltacağını ve malzeme taşıma süreçlerinin daha düzenli yürütülmesini sağlayacağını kaydetti.
Mart ayında başlayan forklift eğitimlerine yoğun ilgi olduğunu belirten Başkan Erdoğan, Rize merkez ve çevre illerde şu ana kadar 11 sınıf oluşturduklarını ve yoğun talep üzerine 11 sınıf daha açacaklarını müjdeledi. Bu sayede çay sezonuna kadar 200 forklift operatörünü yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Erdoğan, talep olması halinde bu eğitimlerin gelecek yıllarda da tekrarlanabileceğini söyledi.
"Rizemizin olmazsa olmazı çay sektörüdür" diyen Mehmet Erdoğan, çay sektöründeki kalitenin artırılması ve üyelerden gelen talepler doğrultusunda eğitimler vermeye devam edeceklerini vurguladı. Amaçlarının, gelecek nesillere çağa ayak uydurabilmiş, katma değeri yüksek bir çay sektörü bırakmak ve ilin gençlerine kaliteli istihdam sağlamak olduğunu belirten Erdoğan, bu şiarla yapılan eğitimlerin çay sektöründe sürdürülebilir bir büyüme yolu açacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.
Rizemizin olmazsa olmazı çay sektörüdür. Çay sektöründeki kalitenin artırılması için gerekli gördüğümüz ve üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitimler vermeye devam edeceğiz. Çocuklarımıza çay sektörünü çağa ayak uydurabilmiş katma değeri yüksek bırakmalıyız. İlimizin gençlerine kaliteli istihdam sağlamalıyız. Bu şiarla yaptığımız eğitimlerin çay sektöründe sürdürülebilir bir büyüme yolu açacağına inancım tamdır.
Kurs bitiminde uluslararası geçerliliği olan "Endüstriyel Taşımacı Forklift MYK Belgesi" alındığı takdirde yurt dışı geçerliliği olan belge sahibi olunur ve yurt dışında iş bulma imkanı olur.
Yanıtla (0) (0)Bunun için eğitime ne gerek var . Çocuk oyuncağı bunu kullanmak diye düşünüyorum.
Yanıtla (0) (1)Niye kimsenin haberi yok. BURDANMI ALACAĞIZ HABERLERİ. '' '' '' '' '
Yanıtla (1) (0)Çalıştığımız kurum sağlık raporu gibi evrak istediler niyeistiyofunuz deyince her vardiyadan 2 kişi fortlif ehliyeti alacağı söylendi sınıftakiler de aynı benim gibiydi.diğer on sınıf genç işsizler veya şansına baş vurursa bilemem
Yanıtla (1) (0)Kurs ne zaman başladı niye Genç işsizlere haber verilmmedi.sadece Çay işletmeleri değil inşaat sektöründe bile ihtiyaç var .
Yanıtla (4) (0)