Rize'de Eğitim Gücü Sen'e Üye Müdür Ek Ders Davasını Kazandı!

Rize'de Eğitim Gücü Sen'e Üye Müdür Ek Ders Davasını Kazandı!
Rize İdare Mahkemesi, Eğitim Gücü Sen üyesi bir okul müdürünün yüksek lisans nedeniyle arttırımlı ek ders ödemesi talebini haklı bularak önemli bir karara imza attı.

Rize İdare Mahkemesi, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) üyesi bir okul müdürünün yüksek lisans nedeniyle arttırımlı ek ders ödemesi talebini kabul etti. Mahkeme, okul müdürlüğü görevinin fiilen yapılmasının yeterli olduğuna ve müdürlerin de artırımlı ek ders ücreti alması gerektiğine hükmetti.

Eğitim Gücü Sen Rize İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, mahkemenin kararında; "Yaptığı işin doğası gereği ders görevi olmayan, bir başka deyişle fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, okul müdürlüğü görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans/doktora yapmış olan okul müdürlerine de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmakla, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuat hükümlerine uyarlık bulunmamaktadır." hükmüne yer verdiği belirtildi.

Toplu sözleşmede yer alan eksikliğe dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Toplu sözleşmede yüksek lisans veya doktoraya bağlı artırımlı ek ders ödenmesinin fiili derse girme koşuluna bağlanması ve yetkili sendikanın dikkatinden kaçarak buna imza atması nedeniyle fiili olarak derse girmeyen müdür, müdür yardımcıları, psikolojik danışmanlar ve bilişim teknolojileri öğretmenleri arttırımlı ek ders ödemesinden yararlanamıyordu. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak bu durum nedeniyle eksik ödeme alan üyelerimiz adına üyelerimizden hiçbir masraf talep etmeden açtığımız davaları kazanmaya devam ediyoruz. Birçok ilde açtığımız davaları kazanmaktayız bir örneğini de Rize'de elde etmiş olduk. Arttırımlı ek ders ödemesi mağduru eğitim çalışanlarını Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'na üye olmaya davet ediyoruz. Haklarını sonuna kadar savunup elde edeceğimizden ve bunun için herhangi bir masraf talep etmeyeceğimizden şüpheleri olmasın."

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.