Rize'de Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi Açıldı

Rize'de Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi Açıldı
Rize Belediyesi tarafından Çay Çarşısı'nda yer alan Çay Bardağı'nın 7. katında "Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi" büyük bir katılımla açıldı.

Sergi, Dr. Ahmet Zeki Yavaşi'nin hat sanatıyla ve Hikmet Barutçugil'in akkase çalışmalarıyla ortaya çıkan eselerden oluşuyor.

Açılışa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, serginin Rize'nin kültürel zenginliğini ve manevi değerlerini ön plana çıkarmak için düzenlendiğini belirtti. Esma-i Hüsna'nın Allah'ın 99 ismini ifade ettiğini ve her bir ismin Allah'ın farklı bir sıfatını yansıttığını söyleyen Metin, bu isimlerin Müslümanları Allah'a yakınlaşmaya teşvik ettiğini ve O'na olan saygı ve sevgilerini artırdığını vurguladı.

Metin, hat sanatının bu anlamları görsel bir estetikle ifade ederek hem zihinsel hem de duygusal bir deneyim sunduğunu dile getirdi. Dr. Ahmet Zeki Yavaşi'nin hat sanatıyla ve Hikmet Barutçugil'in akkase çalışmalarıyla ortaya çıkan bu kıymetli koleksiyonun Rize'nin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Metin, "Anlam ve önemiyle manevi yönden ruhumuzu beslerken aynı zamanda geleneksel sanatımızın önemli bir örneği olarak gelecek nesillere aktarılacaktır." dedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, iki gün önce bir kültür sokağı projesinin temelini attıklarını, bugün ise Çay Çarşısında Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi'nin açılışını yaptıklarını ifade etti. Vai Baydaş, bu ve benzeri güzel projeleri, çalışmaları şehre kazandıran Rize Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dr. Ahmet Zeki Yavaşi ise koleksiyonun 2 yıl gibi bir sürede akkase, ebru ve hat sanatlarının bir arada kullanımıyla oluştuğunu aktardı. Sergide bulunan eserlerin yüce Allah'ı daha iyi anlamamıza vesile olacağını ifade eden Yavaşi, bu eserlerin Rize'ye kalıcı olarak kazandırılmasına vesile olan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'e ve emek veren herkese teşekkür etti.

rizede-esma-i-husna-hat-koleksiyonu-sergisi-acildi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.