Rize'de hayali budama olayı: ÇAYKUR 600 üreticinin cüzdanını iptal etti

Rize'de hayali budama olayı: ÇAYKUR 600 üreticinin cüzdanını iptal etti
Rize'nin Kendirli beldesinde 600 çay üreticisinin hayali budama yaptığı tespit edildi. Bu durum üzerine ÇAYKUR, üreticilerin çay cüzdanlarını iptal etti.

Alınan bilgiye göre, Rize'nin Kendirli beldesinde budama yapmayan üreticilerin budama yaptığı raporlanarak destekleme ödemesi aldığı yönündeki ihbarını değerlendiren ÇAYKUR, titizlikle yürüttüğü çalışmayı tamamladı. Buna göre 600 çay üreticisinin yaş çay budaması yapmadığı halde budama yaptıklarını göstererek destekleme ödemeleri aldıkları tespit edildi. Bu durum üzerine ÇAYKUR, bu üreticilerin çay cüzdanlarını iptal etti. Bundan sonra ÇAYKUR'a çay satışında bulunamayacak olan bu üreticilerin aldıkları destekleme ödemelerinin ise yasal faiziyle birlikte geri alınacağı ve 5 yıl boyunca da destekleme ödemelerinden yararlanamayacakları öğrenildi.

Ayrıca, budama işlemlerinde görevli 2 ÇAYKUR yetkilisi hakkında da soruşturma başlatıldığı ve soruşturma tamamlanıncaya kadar görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
51 Yorum