Rize'de Isırlık Tabiat Parkı Yeni Bir Yeşil Cazibe Merkezi Oluyor

Rize'de Isırlık Tabiat Parkı Yeni Bir Yeşil Cazibe Merkezi Oluyor
Rize Belediye Başkanı Metin, şehrin yeşil alanlarını arttırma hedefiyle Isırlık Tabiat Parkı'na 25 yıllık bir çınar ağacı diktirdi. Uzun ömrü ve gölgesi sayesinde vatandaşlara dinlenme imkanı sunacak parkta aynı zamanda çocuk oyun alanı yapımına başlandı.

Rize Belediyesi, Isırlık Tabiat Parkı'na 25 yıllık bir çınar ağacı dikerek yeşil alan çalışmalarına hız verdi. Bu ağacın 1500 yıla kadar yaşayabileceği belirtildi. Ayrıca parkta çocuk oyun alanı yapımına başlandı. Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehrin farklı bölgelerine yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Metin, Batı Çınar ağacının toprakla buluşturulmasının ardından beraberinde Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ve teknik ekibi ile birlikte Isırlık Tabiat Parkını gezerek burada yapımına başlanan çocuk oyun alanında incelemelerde bulundu.

İncelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Metin, "Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrin farklı bölgelerinde sosyal rekreasyon alanları oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu alanlara diktiğimiz aralarında meyve ağaçlarına da yer verdiğimiz yüzlerce ağaçla yeşil alanlarımızı genişletiyoruz. Ancak ağaçların büyümesi uzun zaman aldığından, belirli bölgelerde yetişkin ağaçlar dikmeye karar verdik. Bugün dikilen 25 yıllık çınar ağacı da bu kararın bir sonucu. Batı Çınarı ağacımız, tahminen 1500 yıl yaşayacak ve kısa sürede gölgesiyle vatandaşlarımıza serin bir sığınak olacak." dedi.

Başkan Metin, sadece Isırlık Tabiat Parkı değil, şehir merkezindeki Dalyan Parkı ve sahil şeridindeki rekreasyon alanlarına da aynı türden ağaçlar diktiklerini belirtti. Bu sayede şehir merkezinde yaşayan vatandaşların da yeşil alanlara daha kolay ulaşabilecekleri kaydetti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Isırlık Tabiat Parkı'nda yapılan ağaç dikimiyle birlikte parkın Rizelilerin yeni bir uğrak noktası haline gelmeye aday olacağı vurgulanarak, parkta çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve piknik alanlarının da yer almasıyla birlikte vatandaşların hem doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri, yapımına başlanan oyun alanı içerisinde 32 metre yarı açık kaydırak, alt kısmında ise survivor parkı ve mini teleferik alanlarının yer alacağı belirtildi.

isirlik-tabiat-parki-rize-7.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-2.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-6.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-5.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-1.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-3.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-4.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-8.jpg

isirlik-tabiat-parki-rize-9.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum