Rize’de mezbahane inşaatı devam ediyor

Rize’de mezbahane inşaatı devam ediyor
Rize Belediyesi tarafından Salarha yolu üzerinde yapımı devam eden modern mezbaha projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Mevcudunda Rize'nin ihtiyacını karşılayamayan ve yetersiz kalan eski mezbahanenin yerine inşa edilen yeni tesisin 900 metre karelik bir alan üzerine kurulduğu belirtildi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, konforlu ve hijyenik şartlarda hizmet verecek olan modern mezbahanede, günlük 100 büyük baş hayvan ve 100 küçük baş hayvan kesimi yapılabileceği, Kurban Bayramları gibi yoğun dönemlerde ise kapasitenin 200-300 hayvana kadar çıkarılabileceği kaydedildi.

Mezbahanede modern ve hijyenik bir ortamda hayvan kesimi ve et işleme işlemlerinin gerçekleştirileceği ifade edilerek, biyolojik arıtma tesisi ile çevreye duyarlı bir üretim sağlanacağı, akan kanın depolanması ve çevreye zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in değerlendirmelerine yer verilen açıklamada, Başkan Metin yaptığı açıklamada, yeni mezbahanenin şehrin ihtiyacını karşılayacak modern bir tesis olacağını ve hem kasap esnaflarına hem de vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlayacağını belirtti.

Mevcut mezbahanenin eski ve yetersiz olduğunu belirten Başkan Metin, yeni mezbahanenin tamamlanmasıyla birlikte Rize'de hayvan kesimlerinin daha modern ve hijyenik koşullarda yapılacağını da ifade etti.

rizede-mezbahane-insaati-devam-ediyor-1.jpg

rizede-mezbahane-insaati-devam-ediyor-2.jpg

rizede-mezbahane-insaati-devam-ediyor-3.jpg

rizede-mezbahane-insaati-devam-ediyor-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum