Rize'de Saldırgan Sokak Hayvanlarına Karşı Hayvansever Dernekleri ile Ortak Mücadele Başlatıldı

Rize'de Saldırgan Sokak Hayvanlarına Karşı Hayvansever Dernekleri ile Ortak Mücadele Başlatıldı
Rize’de vatandaşların artan endişeleri üzerine, özellikle kalabalık bölgelerde ve yamaç mahallelerde saldırganlık eğilimi gösteren sahipsiz köpeklerle ilgili hayvansever derneklerin de desteğiyle kapsamlı bir çalışma başlatıldığı bildirildi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu cami, hastane, okul, yurt gibi yerler ile yamaç mahallelerde saldırgan tutum sergileyen sahipsiz köpeklere karşı önlem almak amacıyla yeni bir kampanya başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Hayvansever derneklerin de desteğiyle yürütülecek olan bu kampanya kapsamında saldırgan tutum sergileyen ve belediye ekipleri tarafından yakalanmakta zorluk çekilen sokak hayvanlarının yakalanması ve rehabilitasyonu hayvanseverlerin destekleriyle hedefleniyor. Bu çalışmalar vatandaşların huzuru ve güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu konuyu öncelikli hale getirdik ve çalışmalarımızı başlattık” ifadelerine yer verilerek, sahipsiz hayvanların yakalanması sürecinde hayvan haklarına saygı gösterilerek çalışmalar yürütüleceği ve hayvanseverlerle iş birliği içinde çözüm üretileceği kaydedildi.

rizede-saldirgan-sokak-hayvanlarina-karsi-hayvansever-dernekleri-ile-ortak-mucadele-baslatildi-6.jpg

rizede-saldirgan-sokak-hayvanlarina-karsi-hayvansever-dernekleri-ile-ortak-mucadele-baslatildi-5.jpg

rizede-saldirgan-sokak-hayvanlarina-karsi-hayvansever-dernekleri-ile-ortak-mucadele-baslatildi-4.jpg

rizede-saldirgan-sokak-hayvanlarina-karsi-hayvansever-dernekleri-ile-ortak-mucadele-baslatildi-3.jpg

rizede-saldirgan-sokak-hayvanlarina-karsi-hayvansever-dernekleri-ile-ortak-mucadele-baslatildi-2.jpg

rizede-saldirgan-sokak-hayvanlarina-karsi-hayvansever-dernekleri-ile-ortak-mucadele-baslatildi-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
35 Yorum