Rize'de Tepkiler Çekiyor: Çağlayan Şelalesi Yolu ve Köy-Mahalle Yollarının Durumu

Rize'de Tepkiler Çekiyor: Çağlayan Şelalesi Yolu ve Köy-Mahalle Yollarının Durumu
Rize'nin Kalkandere ilçesinin gözde turistik yerlerinden biri olan Çağlayan Şelalesi'ne ulaşımı sağlayan yolun ve ilçedeki birçok köy ve mahalle yolunun bozuk olması, ilçe sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Çağlayan Şelalesi, ilçenin turizm potansiyelini önemli ölçüde artırabilecek bir güzelliğe sahip. Fakat bu güzelliğe ulaşımın zorluğu ve bölgenin atıl bırakılmış olması, turistlerin keyfini kaçırıyor.

Özellikle Çağlayan Şelalesi yolu, Soğuksu ve Dağdibi mahalleleri başta olmak üzere birçok köy ve mahalle yolunda aşırı bozulmalar görülüyor. Bu durum, hem bölgeyi ziyaret eden turistleri hem de bölgede yaşayan vatandaşları canından bezdiriyor.

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki şelaleye giden yolun bozuk ve bakımsız olması, turistlerin ulaşımını zorlaştırıyor. Yolun bozukluğu araçlarda hasara neden olurken, turistler de konforsuz bir yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bölgenin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmemesi ve gerekli yatırımların yapılmaması da tepkilere yol açıyor.

Kalkandere ilçesinde, Çağlayan Şelalesi yolu başta olmak üzere Soğuksu ve Dağdibi mahalleleri gibi birçok köy ve mahalle yolunda aşırı bozulmalar görülüyor. Bu bozukluklar, hem bölge sakinlerinin günlük hayatını zorlaştırıyor hem de tarımsal ürünlerin taşınmasını engelliyor. Yolların uzun süredir onarılmaması ve gerekli bakımın yapılmaması, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Bölge sakinleri, Çağlayan Şelalesi yolu ile köy ve mahalle yollarının bir an önce yapılması için yetkililerden adım bekliyor.

Turizm açısından da önemli bir potansiyele sahip bölgenin kalkınması için yatırımlar yapılmasını talep ediyorlar.

İlçe sakinleri Rize'nin turizm potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmek ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak için gerekli düzenlemelerin yapılarak bu yolların yapılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Bölgeyi ziyaret eden bir vatandaş şikayetini, “Çağlayan Şelalesi Rize'nin bir cevheri ama bu güzelliğe ulaşmak tam bir işkence. Yetkililer bu yolları ne zaman yapacak?" şeklinde dile getirirken, ilçedeki bir esnaf, "Turizmden bahsediyorlar ama yollarımız bu halde. Turistler buraya nasıl gelsin?" dedi. Mahalle ve köy sakinleri ise genel değerlendirmelerinde, "Yollarımız yıllardır bozuk. Arabalarımız zorlanıyor, biz de zorlanıyoruz. Yetkililer sesimizi duysun artık." ifadesinde bulundu.

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-3.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-8.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-7.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-2.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-4.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-5.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-9.jpg

rizede-tepkiler-cekiyor-caglayan-selalesi-yolu-ve-koy-mahalle-yollarinin-durumu-10.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum