Rize'de toprak kayması: Heyelan 3 evi yıktı

Rize'de toprak kayması: Heyelan 3 evi yıktı
Rize'nin Çayeli ilçesi Büyükköy'de toprak kayması meydana geldi. Olay neticesinde ölen veya yaralanan olmazken üç evin yıkıldığı öğrenildi.

Rize'de bir kaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar beraberinde heyelanlara neden oldu. Çayeli ilçesi Büyükköy'de bu sabah yaşanan heyelanda 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan heyelan sonrası boşaltılan 3 ev yıkıldı, risk nedeniyle 3 ev ise tahliye edildi.

Rize'nin yüksek kesimlerinde bir kaç gündür kar yağışı etkili olurken, rakımı düşük olan köylerde ve sahil kesimlerinde ise yağmur yağışı etkili oluyor. Yaşanan yağmurların ardından Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'de büyük bir alanda heyelan meydana geldi. Heyelanda yörede 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan heyelan sonrası boşaltılan 3 ev yıkıldı. Büyük korku ve paniğin yaşandığı olayda can kaybının yaşanmaması sevindirdi. Bölgede hasar tespit çalışması başlatıldı.

Öte yandan yamaçtan kopan dev toprak kütlesi dere yatağını toprakla kapanınca sel sularının getirdiği sular ise yöre için de tehdit oluştururken, doğal bir baraj oluşmasına neden oldu.

Derecik Köyü Muhtarı Ramazan Küçüksarı, AA muhabirine, sabah saatlerinde heyelan meydana geldiğini söyledi.

Küçüksarı, heyelan sonucu toprak altında kalan evlerde kimse olmadığını, ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

rizede-toprak-kaymasi-heyelan-3-evi-yikti.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum