Rize'de valilik personeline “Ücretsiz Kanser Taraması” yapılacak

Rize'de valilik personeline “Ücretsiz Kanser Taraması” yapılacak
Rize Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde kamu çalışanlarına yönelik başlatılan ücretsiz kanser tarama çalışması 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Valilik binasında hizmet veren kurum personellerine yönelik gerçekleştirilecek.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kanser hastalığının erken teşhisi ile tedavinin başarı şansını önemli ölçüde artırdığı kaydedilerek, bu kampanyanın temel amacının kamu çalışanlarının kanser riskini azaltmak ve erken teşhis ile tedaviye olanak sağlamak olduğu belirtildi.

Açıklamada, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın katılımıyla 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Valilik binasında hizmet veren kurum personelleri yönelik ücretsiz kanser tarama çalışmaları yapılacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:“Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 2024 yılı kanser taramalarında ‘Altın Yıl’ ilan edilmiş olup, erken teşhis ve tedavi için tarama çalışmaları kapsamında Valilik tören alanında kanser tarama aracı gün boyunca hazır bulunacak olup, gönüllü personelin kanser taramaları yapılabilecektir.
Bakanlığımızın sağlık politikaları kapsamında ülke genelinde ve ilimizde toplum tabanlı kanser taramaları olarak bilinen meme (40-69 yaş kadın), rahim ağzı (30-65 yaş kadın) ve kalın bağırsak (50-70 yaş kadın/erkek) kanserleri erken teşhis edilip tedavi sürecinin başlatılması için tarama işlemleri yapılmaktadır.
Bu doğrultuda taramalarımız Aile Hekimliği birimleri, Sağlıklı Hayat Merkezi, KETEM (Erken Teşhis Tarama Merkezi) ve Mobil Kanser tarama araçlarıyla tarama için belirlenen yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taramalarını yapmaktayız.
Ayrıca imkânı olan tüm vatandaşlarımızı kanser taramalarını yaptırmaları için hastanelerimize ve Sağlıklı Hayat Merkezimize davet ediyoruz. Unutmayalım ki ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır!’”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.