Rize'de Yaz Kur'an Kursları Heyecanla Başladı!

Rize'de Yaz Kur'an Kursları Heyecanla Başladı!
Rize'de de tıpkı tüm Türkiye'de olduğu gibi yaz tatiliyle birlikte Yaz Kur'an Kursları başladı.

Rize’de Yaz Kur’an Kursları’nın açılış programı Gülbahar Mahallesi Merkez Camii'nde düzenlendi.

Programa Rize Vali Vekili Hatice Cemre İncesu, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Müftü Yardımcıları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda konuşmalar yapan Vali Vekili Hatice Cemre İncesu ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Yaz Kur'an Kurslarının önemini vurguladılar ve öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Batur Baltacı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa katılan Vali Vekili Hatice Cemre İncesu, “Kur’an-ı Kerim bizim kitabımız, rehberimiz ve yol göstericimiz. Allah-u Teala bize böyle bir rehber indirerek aslında hem sosyal hayatımızı hem ekonomik hayatımızı hem dini hayatımızı ve hem de hayatımız boyunca ihtiyacımız olan tüm bilgileri bize göndermiş. Biz bu kitabı öğrenerek, okuyarak bize neler anlatmak istediğini bu Kur’an kursları vesilesi ile öğreniyor, hayatımıza bir düzen getiriyoruz. Sizler de küçük yaşınızda bu kurslara katılarak hayatınıza çok güzel bir anlam kazandırmış olacaksınız. Bu kursların sizler açısından hayırlı olmasını diliyorum. Tabi okullar bitti, yaz tatiline geçtiniz. Tatilde hem dinleneceksiniz hem böyle Kur’an kursuna katılarak temel dini bilgileri öğreneceksiniz. Bunun yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün de yaz spor okullarına katılım sağlayabileceksiniz. Bunlar bizim açımızdan çok önemli aktiviteler. Bunların hakkını verirseniz hem yazın dinlenmiş olursunuz hem de çok güzel aktiviteler gerçekleştirerek hayatınıza büyük katkılar sunmuş olursunuz. Bu sürece emeği geçen başta İl Müftülüğümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Rize Belediyemize ve bu kursların idamesini sağlayacak olan hocalarımıza emekleri için teşekkür ediyor, güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise, “Bugün bu saatlerde ülkemizin tüm camilerinde farklı bir heyecan yaşanıyor. Biz de bugün bu camimizin önünde Yaz Kur’an kurslarının açılışını gerçekleştirerek güzel bir ana şahitlik ediyoruz Bugün başlayan Yaz Kur’an kurslarımız 16 Ağustos’a kadar devam edecek ve günde 4 saat boyunca sosyal etkinlikler eşliğinde sizleri camilerimizde Kur’an kurslarımızda misafir edeceğiz. Bu yıl biraz daha farklı olarak yaz kurslarının sonunda sizleri çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz. Ama bunun için derslere düzenli olarak devam etmeniz, çok çalışmanız gerekiyor. Bununla birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla masa tenisi ve basketbol gibi spor etkinliklerine katılma şansınız olacak. Yaz kurslarımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, destekleri için başta sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyor, 7 hafta boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Program sonunda Vali Vekili Hatice Cemre İncesu ve diğer katılımcılar tarafından öğrencilere kitap hediye edildi. Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi ve Türk Kızılay Rize Şubesi tarafından da çeşitli ikramlarda bulunuldu.

"Haydi Çocuklar Camiye" sloganıyla bugün başlayan Yaz Kur'an Kursları 16 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Kurslar boyunca dini eğitimlerin yanında sportif faaliyetler, yarışmalar ve çeşitli sosyal aktiviteler de icra edilecek. Yaz Kur'an Kurslarının sonunda ise dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Yaz Kur'an Kurslarına Kayıt Nasıl Yapılır?

Yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat sunulan kurslara kayıtlar, 8 Temmuz 2024 tarihine kadar il/ilçe müftülükleri ile tüm cami ve Kur’an kurslarına yapılabilecek.

rizede-de-yaz-kuran-kurslari-buyuk-bir-heyecanla-basladi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum