Rize'de zirai don çayı vurdu!

Rize'de zirai don çayı vurdu!
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, kentte nisan ayında etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle çay bahçelerinin zarar gördüğünü bildirdi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, son günlerde yaşanan soğuk hava koşulları nedeniyle sahil kesimine yakın ve kısmen iç bölgelerdeki çay bahçelerinde don olayı yaşandığını duyurdu.

Başkan Arslan, ziraat odaları ve Tarım İl Müdürlüğü'nün durumu yakından takip ettiğini belirterek, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ile iletişime geçildiğini ve sürecin takip edildiğini ifade etti.

Arslan, yaptığı açıklamada, soğuk havanın çay yapraklarında kısmi donlara yol açtığını ve bu durumun üreticileri olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi. Sürekli olarak üreticilerle temas halinde olduklarını vurgulayan Arslan, "Dona maruz kalmış ve henüz tespit edemediğimiz arazilerin fotoğraflarını üreticilerimizin bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz" çağrısında bulundu.

Arslan, yaşanan bu olumsuz hava koşullarının çay rekoltesi üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirmek ve üreticilere gerekli destek mekanizmalarını oluşturmak amacıyla çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Arslan, Bakanlık nezdinde de konunun yakından takip edildiğini yineledi.

Arslan, soğuk hava nedeniyle zarar gören çay üreticilerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına her türlü çabanın gösterileceğini bildirdi. Üreticilerin, don tespit ettikleri arazilerle ilgili en kısa sürede ziraat odaları veya Tarım İl Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri önemle rica edildi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
20 Yorum